Ik zoek werk

U bent hier: Home / Ik zoek werk

Ik zoek werk

Wanneer u een uitkering van Laborijn ontvangt is het de bedoeling dat u zo snel mogelijk weer uw eigen inkomen verdient. Soms kunt u dit op eigen kracht, soms heeft u daar wat hulp bij nodig. Laborijn heeft verschillende diensten om u op weg te helpen, waaronder diverse faciliteiten in Pand 110, de werkmiddag en de Werkacademie.

Vacaturebord en computers

In Pand 110 (aan de Terborgseweg 110 in Doetinchem) staat een bord met daarop actuele vacatures. Loop tijdens openingstijden gerust eens binnen om te kijken. 

                                      
U kunt ook gebruik maken van 1 van de computers in Pand 110,
onder meer om te zoeken naar vacatures.
                                  

Werkmiddag

Elke donderdagmiddag vindt er een ‘werkmiddag’ plaats in Pand 110, speciaal bedoeld voor mensen die snel een stap richting werk kunnen zetten. In groepsverband bespreken deelnemers sollicitatieactiviteiten, geven elkaar tips en delen successen. Ook komen er regelmatig uitzendbureaus langs om kennis te maken. Daarnaast helpt Laborijn bijvoorbeeld bij het maken van een goed CV, jezelf goed presenteren en het oefenen van een sollicitatiegesprek.

                               

Werkacademie

De Werkacademie is bedoeld om werkzoekenden te helpen op de weg (terug) naar werk. Deelnemers volgen een 13-weeks traject in 1 van de Werkleercentra van Laborijn. Het is een traject op maat dat bestaat uit minimaal een werkstage en daarnaast zo’n 8 uur training per week. Bijvoorbeeld sollicitatievaardigheden, training in taal, sociale- en/of beroepsvaardigheden. De werkstage kan bij een werkgever plaatsvinden of in een WLC van Laborijn. Per deelnemer is veel persoonlijke aandacht en kijken we wat passend is. Dat geldt ook voor de trainingen.

Het ondersteuningsaanbod sluit aan op de mogelijkheden van de individuele deelnemer en op kansen van de deelnemer op de arbeidsmarkt. Laborijn organiseert verder voor de deelnemers vacature-cafés en bedrijfsbezoeken. Indien gewenst krijgen deelnemers ook Nederlandse taalles of volgen een sporttraject.


Klik hier of scan onderstaande QR-code om een video over de Werkacademie te bekijken.

                                                

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de hulp die Laborijn u kan bieden bij het vinden van werk?
Neemt u dan contact op met uw consulent bij Laborijn.