Met het doen van vrijwilligerswerk breidt u niet alleen uw sociale netwerk uit, maar ook uw professionele netwerk. Ook als u een uitkering heeft, mag u vrijwilligerswerk doen.

Er gelden dan wel enkele voorwaarden:

  • uw vrijwilligerswerk mag betaald werk niet in de weg staan
  • het vrijwilligerswerk mag ook uw kansen op betaald werk niet verkleinen
  • u mag geen werk doen waarvoor iemand zonder uitkering betaald zou krijgen
  • werkt u als vrijwilliger en krijgt u een (passende) betaalde baan aangeboden? Dan moet u stoppen met uw vrijwilligerswerk onder werktijd. In uw vrije tijd kunt u uiteraard wel vrijwilligerswerk blijven doen

(On)kostenvergoeding

Voor het doen van vrijwilligerswerk kunt u een (on)kostenvergoeding ontvangen. Deze vergoeding wordt tot een bepaald maximum vrijgelaten.

Meer informatie

Vrijwilligerscentrale Doetinchem

Vrijwilligerscentrale Doetinchem(externe link) adviseert en ondersteunt bij het vinden van vrijwilligers of vrijwilligerswerk. Inwoners van gemeente Doetinchem zijn elke week welkom op het inloopspreekuur bij de Vrijwilligerscentrale (Terborgseweg 21).
Inwoners met een Participatiewet-uitkering en met interesse in vrijwilligerswerk, zijn ook iedere maand, op afspraak, welkom op het spreekuur van de Vrijwilligerscentrale bij Laborijn.

 

Derde maandag van de maand

Van 14.00 tot 16.00 uur is de Vrijwilligerscentrale aanwezig in Pand 106 (Terborgseweg 106) met vacatures en om de mogelijkheden van vrijwilligerswerk (in combinatie met een uitkering) te bespreken.

Afspraak

Voor het spreekuur dient u vooraf een afspraak te maken. Neem contact op uw re-integratieconsulent om u aan te melden.

Vacatures

Vacatures zijn ook buiten de spreekuren te vinden bij Laborijn of kijk eens op www.vrijwilligerscentraledoetinchem.nl(externe link).

Vrijwilligers Service Punt (Aalten)

Het Vrijwilligers Service Punt (VSP) richt zich op alle inwoners in de gemeente Aalten. Zij ondersteunt, adviseert en werkt samen met organisaties, verenigingen en stichtingen om het vrijwilligerswerk voor iedereen toegankelijk en aantrekkelijk te maken.

Afspraak

Om een afspraak te maken bij het VSP kunt u bellen met Dini Veerbeek. Zij is bereikbaar op 06 45 22 68 39.

Vacatures

De actuele vacatures in gemeente Aalten zijn hier te vinden(externe link).

Heeft u gevonden wat u zocht?