Verhalen van en over inwoners, (Wsw-)medewerkers, werkgevers en samenwerkingspartners van Laborijn.

 

 

Safwan Mohammed

Na vroeger in Syrië te hebben gewerkt als buschauffeur, gaat Safwan Mohammed in Nederland aan het werk als buschauffeur. Hij volgde het opleidingstraject ‘Project statushouders’ bij Keolis Nederland. Zijn re-integratieconsulent, Karin van der Storm, vertelt erover. Klik hier om het bericht te lezen.

Laura Verheij

Laura Verheij heeft de indicatie beschut werk en is sinds 2021 bij Laborijn in dienst. Ze is gedetacheerd bij Kringloop Aktief in Doetinchem en heeft het daar erg naar haar zin. Laura, haar jobcoach en haar collega vertellen erover. Klik hier om hun verhaal te lezen.

Welkamp Horseblankets

Bij Welkamp Horseblankets, een familiebedrijf, worden podiumgordijnen gemaakt. Er werken 12 mensen, waarvan 6 via Laborijn. Melanie Welkamp en 2 medewerkers, Sherin en Hamada, vertellen over hun ervaringen. Bekijk hier de video.

Atag

Amal Siaj is jobcoach bij Laborijn. Bij ATAG Verwarming Nederland BV zijn medewerkers vanuit Laborijn gedetacheerd. Amal begeleidt deze medewerkers en liep recent een dagje met hen mee. Ze vertelt erover. Klik hier om haar verhaal te lezen.

 

Laura Luimes

Laura Luimes heeft de indicatie beschut werk en is sinds 2021 bij Laborijn in dienst. Ze vertelt over haar ervaringen. Klik hier om haar verhaal te lezen.

Tesoro Eten & Drinken

Sinds 2017 werken Laborijn en Tesoro Eten & Drinken, een initiatief van Elver, samen. Twee begeleiders runnen, samen met cliënten van Elver en medewerkers van Laborijn, het bedrijfsrestaurant en de catering binnen Laborijn. Bekijk hier de video.

David Karjack

David Karjack had moeite met het behouden van een betaalde baan. Via Laborijn wordt hij begeleid door een re-integratieconsulent en een jobcoach. Inmiddels heeft hij een betaalde baan bij Axent Groen in Lievelde. David en zijn re-integratieconsulent vertellen erover. Klik hier om hun verhaal te lezen.

Robina Harmsen

Iedereen op de voor haar of hem best passende plek laten meedoen. Dat is kort gezegd het doel van de pilot ‘Simpel Switchen’. Robina Harmsen 'switchte' van Estinea naar Laborijn. Klik hier om haar verhaal te lezen.

Betwice

Accountmanagers Marja Timmermans en Anne-Marie Leuverink vertellen over de samenwerking met Betwice en de aanpak om de detachering uit te breiden. Bekijk hier de video.

Jesse Budel

Via zijn VSO*-school, begon Jesse Budel 4 jaar geleden met een stage bij Wesselink Kozijnen. Hij werd begeleid door een jobcoach van Laborijn. Inmiddels heeft hij een contract voor onbepaalde tijd. Jesse, zijn jobcoach en zijn leidinggevende vertellen erover. Klik hier om hun verhaal te lezen.

Work Coach Connect

Vanuit het Werkgeversservicepunt Achterhoek werkt Laborijn samen met werkgevers om bijvoorbeeld mensen met een DGI of Wajong-uitkering een geschikte werkplek te bieden, bijvoorbeeld met Work Coach Connect. Klik hier om het bericht te lezen.

Bewegen naar (detacherings-) werk

Samen met De Graafschap biedt Laborijn voor inwoners met een Participatiewet-uitkering en Wsw-medewerkers een beweegprogramma; Bewegen naar (detacherings-) werk. Klik hier om het bericht te lezen.

Albert Stoverink

Albert is, samen met Helga Stoverink, eigenaar van Herbergh d’ Olde Marckt in Aalten. Door corona moest hij noodgedwongen zijn onderneming tijdelijk sluiten. Via Laborijn maakte hij gebruik van de Tozo. Klik hier om zijn verhaal te lezen.

 

Ontmoeten & meedoen

In mei 2021 vond de eerste bijeenkomst van Ontmoeten & meedoen plaats. Het doel van dit project is om inwoners uit de wijken Overstegen, Schöneveld en Noord op een laagdrempelige manier sociaal te activeren. Klik hier om het bericht te lezen.

 

Jacquelien Koerhuis

Jacquelien is via Laborijn werkzaam bij zorgvilla De Ooijman in Doetinchem. Ze vertelt over haar weg terug naar werk. Bekijk hier de video.

 

Ali Sow

Ali werkt via Laborijn bij De Groenmakers. Hij vertelt hoe hij bij Laborijn en De Groenmakers terecht kwam. Bekijk hier de video.

Jan-Henk Janssen

In zijn blog vertelt Jan-Henk Janssen, algemeen directeur van Laborijn, over de ontwikkelingen bij Laborijn (maart 2021). Klik hier om zijn blog te lezen.

Michel Hugen

Michel Hugen (Wsw'er) is ruim 20 jaar in dienst bij Laborijn. Sinds december 2020 werkt hij, met veel plezier, bij autobedrijf Dago. Michel en zijn jobcoach vertellen erover. Klik hier om hun verhaal te lezen.

Emma Vaags

Emma Vaags is consulent inkomen bij Laborijn en vertelt over haar werk en waarom ze dit graag doet: "Niet iedereen heeft de mogelijkheden gekregen om zich te ontwikkelen. Ik vind het mooi dat ze vanuit ons die kans wél krijgen." Bekijk hier de video.

Anneke Egbers

Zelfstandig ondernemers uit gemeente Doetinchem of Aalten die als gevolg van de coronacrisis in de problemen zijn gekomen, kunnen sinds maart 2020 bij Laborijn ondersteuning krijgen. Anneke Egbers ervaarde de impact van de coronacrisis op haar onderneming en klopte aan bij Laborijn. Klik hier om haar verhaal te lezen.

 

Confed

Confed en Laborijn hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het realiseren van werkgelegenheid voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Klik hier om het bericht te lezen.

Gemeente Aalten

Dennis is gedetacheerd bij Gemeente Aalten als medewerker binnen het facilitaire team. Hij vertelt over zijn ervaringen. Bekijk hier de video.

 

Hendrik-Jan Teeuwsen

Laborijn (met rechtsvoorgangers Werkvoorzieningsschap De Oude IJsselstreek en Wedeo) bestond in 2020 50 jaar. Hendrik-Jan werkt al 49 jaar bij Laborijn en vertelt erover. Bekijk hier de video.

Met Gezond Boerenverstand

Sharon is, via Laborijn, aan het werk bij Met Gezond Boerenverstand. Dit is webbureau dat digitale oplossingen verzorgt voor mensen met weinig geld en een laag inkomen. Bekijk hier de video.

TripleA Networks

Ronald en Aleksandr zijn via Laborijn aan het werk bij TripleA Networks in Aalten, waar ze het goed naar hun zin hebben. Bekijk hier de video.

Roy Bakker

Roy Bakker, consulent Inkomen bij Laborijn, vertelt over de hulp die hij ondernemers kan bieden: “Bij Laborijn zijn wij meer dan bereid om net dat stapje extra te doen en écht maatwerk te leveren." Lees hier het interview dat hij gaf aan Werken in Gelderland.

 

Intermeco

Bij Intermeco is een groep medewerkers van Laborijn aan het werk. Bekijk hier de video.

 

 

 

 

Willy Hartjes

Laborijn (met rechtsvoorgangers Werkvoorzieningsschap De Oude IJsselstreek en Wedeo) bestond in 2020 50 jaar. Willy werkt al 46 jaar bij Laborijn en vertelt erover. Bekijk hier de video.