Verhalen van en over inwoners, (Wsw-)medewerkers, werkgevers en samenwerkingspartners van Laborijn.

 

 

Jesse Budel

Via zijn VSO*-school, begon Jesse Budel 4 jaar geleden met een stage bij Wesselink Kozijnen. Hij werd begeleid door een jobcoach van Laborijn. Inmiddels heeft hij een contract voor onbepaalde tijd. Jesse, zijn jobcoach en zijn leidinggevende vertellen erover. Klik hier om hun verhaal te lezen.

Bewegen naar (detacherings-) werk

Samen met De Graafschap biedt Laborijn voor inwoners met een Participatiewet-uitkering en Wsw-medewerkers een beweegprogramma; Bewegen naar (detacherings-) werk. Klik hier om het bericht te lezen.

Albert Stoverink

Albert is, samen met Helga Stoverink, eigenaar van Herbergh d’ Olde Marckt in Aalten. Door corona moest hij noodgedwongen zijn onderneming tijdelijk sluiten. Via Laborijn maakte hij gebruik van de Tozo. Klik hier om zijn verhaal te lezen.

 

Ontmoeten & meedoen

In mei 2021 vond de eerste bijeenkomst van Ontmoeten & meedoen plaats. Het doel van dit project is om inwoners uit de wijken Overstegen, Schöneveld en Noord op een laagdrempelige manier sociaal te activeren. Klik hier om het bericht te lezen.

 

Jacquelien Koerhuis

Jacquelien is via Laborijn werkzaam bij zorgvilla De Ooijman in Doetinchem. Ze vertelt over haar weg terug naar werk. Bekijk hier de video.

 

Ali Sow

Ali werkt via Laborijn bij De Groenmakers. Hij vertelt hoe hij bij Laborijn en De Groenmakers terecht kwam. Bekijk hier de video.

Sheritza Merselita

Sheritza werkt parttime naast haar uitkering en ontvangt sinds maart 2021 de premie parttime werk. Ze vertelt erover in een item in EenVandaag. Bekijk hier de video.

Michel Hugen

Michel Hugen (Wsw'er) is ruim 20 jaar in dienst bij Laborijn. Sinds december 2020 werkt hij, met veel plezier, bij autobedrijf Dago. Michel en zijn jobcoach vertellen erover. Klik hier om hun verhaal te lezen.

Hulp voor Aaltense ondernemers

De Aaltense uitdaging, IKAD (Industriekring Aalten en Dinxperlo), Seesing Flex en Maqqie helpen samen Aaltense ondernemers. Klik hier om het bericht te lezen.

Jan-Henk Janssen

In zijn blog vertelt Jan-Henk Janssen, algemeen directeur van Laborijn, over de ontwikkelingen bij Laborijn (maart 2021). Klik hier om zijn blog te lezen.

 

Emma Vaags

Emma Vaags is consulent inkomen bij Laborijn en vertelt over haar werk en waarom ze dit graag doet: "Niet iedereen heeft de mogelijkheden gekregen om zich te ontwikkelen. Ik vind het mooi dat ze vanuit ons die kans wél krijgen." Bekijk hier de video.

Anneke Egbers

Zelfstandig ondernemers uit gemeente Doetinchem of Aalten die als gevolg van de coronacrisis in de problemen zijn gekomen, kunnen sinds maart 2020 bij Laborijn ondersteuning krijgen. Anneke Egbers ervaarde de impact van de coronacrisis op haar onderneming en klopte aan bij Laborijn. Klik hier om haar verhaal te lezen.

 

Confed

Confed en Laborijn hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het realiseren van werkgelegenheid voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Klik hier om het bericht te lezen.

Work Coach Connect

Vanuit het Werkgeversservicepunt Achterhoek werkt Laborijn samen met werkgevers om bijvoorbeeld mensen met een DGI of Wajong-uitkering een geschikte werkplek te bieden, bijvoorbeeld met Work Coach Connect. Klik hier om het bericht te lezen.

Hendrik-Jan Teeuwsen

Laborijn (met rechtsvoorgangers Werkvoorzieningsschap De Oude IJsselstreek en Wedeo) bestond in 2020 50 jaar. Hendrik-Jan werkt al 49 jaar bij Laborijn en vertelt erover. Bekijk hier de video.

Met Gezond Boerenverstand

Sharon is, via Laborijn, aan het werk bij Met Gezond Boerenverstand. Dit is webbureau dat digitale oplossingen verzorgt voor mensen met weinig geld en een laag inkomen. Bekijk hier de video.

Betwice

Sinds januari 2018 werken er mensen vanuit Laborijn bij Betwice. Bekijk hier de video.

Roy Bakker

Roy Bakker, consulent Inkomen bij Laborijn, vertelt over de hulp die hij ondernemers kan bieden: “Bij Laborijn zijn wij meer dan bereid om net dat stapje extra te doen en écht maatwerk te leveren." Lees hier het interview dat hij gaf aan Werken in Gelderland.

 

Intermeco

Bij Intermeco is een groep medewerkers van Laborijn aan het werk. Bekijk hier de video.

 

 

 

 

Willy Hartjes

Laborijn (met rechtsvoorgangers Werkvoorzieningsschap De Oude IJsselstreek en Wedeo) bestond in 2020 50 jaar. Willy werkt al 46 jaar bij Laborijn en vertelt erover. Bekijk hier de video.