Verhalen van en over inwoners, medewerkers, werkgevers en samenwerkingspartners van Laborijn.

Screener Anne-Marie vertelt over het Werkfit-traject van Laborijn

Anne-Marie vertelt: “Een Werkfit-traject versterkt de mens in werk”

Buurtplein

Buurtplein en Laborijn werken sinds maart 2023 intensiever samen om zo de inwoner nog meer centraal te kunnen zetten. Lees het bericht

Mahmoud wil een goed voorbeeld zijn

Mahmoud is in maart 2022 naar Nederland gekomen  Hij vertelt over zijn leven en zijn inburgering in Nederland

Loopbaanbelegeider Ayla

Loopbaanbegeleider Ayla vertelt over het Coaching naar werk-traject van Laborijn. Lees haar verhaal

IrisZorg

Marco neemt deel aan het re-integratietraject Oog voor talent van Iriszorg. Hij, zijn begeleider Harry en jobcoach/contractmanager Heleen van Laborijn vertellen erover in een video(externe link)

Stadskamer

Inwoners die bij Laborijn hun inburgering doen zijn regelmatig bij de Stadswerkplaats van de Stadskamer vinden. Hier krijgen zij de kans om zich te oriënteren en een beeld te krijgen van verschillende werkzaamheden. Lees het verhaal

Cultuurvertalers

Sinds januari 2023 heeft Laborijn cultuurvertalers. Zij bezitten een diversiteit aan achtergrond en taalkennis, waardoor we in principe bijna alle inwoners ook in hun eigen moedertaal kunnen begeleiden. In een video(externe link) vertellen we erover.

Wendy werkt bij Mabeon

Wendy Huiskens werkt bij Mabeon Achterhoek BV. In een video (externe link)vertelt ze over haar weg terug naar werk en wat haar werkzaamheden zijn.

Ola werkt bij Pluggerz

Ola Almoussa is via Laborijn gedetacheerd bij Pluggerz in Doetinchem. In een video(externe link) vertelt ze over haar werk.

Kefete werkt bij Verholt

Kefete Luel vond samen met Laborijn een BBL-opleiding. Nu werkt hij fulltime bij Verholt. In een video(externe link) vertelt hij over zijn werk.

Anzehla werkt bij FAL Duiven

Anzehla Kystenko is door de oorlog in Oekraïne naar Nederland gevlucht en in Doetinchem komen wonen. Ze wilde graag in Nederland in haar vakgebied aan de slag en nam contact op met Laborijn/WSPA.  Ze vertelt haar verhaal.

Gea werkt bij Laborijn

Na een korte periode in de WW vond Gea samen met het RMT (het Regionaal Mobiliteitsteam ‘Achterhoek werkt door’) een leuke baan bij Laborijn. Ze vertelt haar verhaal.

Willem is weer aan de slag

Willem  was jarenlang afhankelijk van een bijstandsuitkering. Nu is hij aan het werk via de cao Aan de slag. Hij vertelt over zijn weg terug naar werk

Lammie vertelt over haar 'Simpele switch'

Dat iedereen op de best passende plek kan meedoen en dat wet en regelgeving daar niet belemmerend bij is. Dat is kort gezegd het doel van ‘Simpel Switchen’. In een video (externe link)vertellen projectleider Krista van der Stelt en deelneemster Lammie erover.

Rana werkt bij Amasina

Rana is statushouder en ontving een uitkering van Laborijn. Ze startte in het bedrijfsrestaurant van Laborijn en kon al snel de stap richting betaald werk maken. Ze vertelt haar verhaal.

Hupackso

Christian Bruggink is via Laborijn gedetacheerd bij Hupackso in Terborg. In een video(externe link) vertelt hij over zijn werk.

Sergii, Viktoriia, David en Ludmyla uit Oekraïne werken bij Royal Pas Reform

In het distributiecentrum van Royal Pas Reform in Doetinchem werken 4 Oekraïense vluchtelingen als logistiek medewerker: Sergii, Viktoriia, David en Ludmyla. Ze vertellen hun verhaal.

Nicolette ontvangt de premie parttime werk

Door het verruimen van de regels om te kunnen bijverdienen houden inwoners die parttime werken en een Participatiewet-uitkering ontvangen, meer inkomsten over. Eén van die inwoners is Nicolette. Ze vertelt haar verhaal.

Oekraïense vluchtelingen aan het werk

In de week van 30 mei zijn 7 gemotiveerde Oekraïense vrouwen uit gemeente Aalten gestart met hun eerste baan in Nederland. Lees het verhaal.
 

BlueView

Op vrijdag 1 juli 2022 opende BlueView een nieuwe locatie in Doetinchem. Een groep Wsw-medewerkers van Laborijn wordt hier gedetacheerd. Lees het bericht.

ARA 

Khalid El Bazi en Luuk Bannink zijn via Laborijn gedetacheerd bij ARA in Aalten.  In een video(externe link) vertellen ze over hun werk. Theo Lendering (manager HRM & QA bij ARA) vertelt over het werk van ARA en de samenwerking met Laborijn.

Sham Essa

Sham Essa woont bijna een jaar in Nederland en sinds een half jaar in Doetinchem. Laborijn helpt haar bij haar inburgering. Ze vertelt over haar leven in Syrië en hoe ze het leven in Nederland ervaart.

Lize werkt bij bakker Hilvers

Lize van Wessel is via Laborijn gedetacheerd bij bakker Hilvers. In een video(externe link) vertelt zeover haar werk. Wilma Hilvers (directeur bakker Hilvers Social) vertelt over de samenwerking met Lize en Laborijn.

Arjan werkt bij Sientje Thuiszorg

Arjan Scheffer is via Laborijn gedetacheerd bij Sientje Thuiszorg. In een video(externe link) vertelt hij over zijn werk. Astrid Wenneker (directeur/eigenaar van Sientje Thuiszorg) vertelt over het werk van Sientje Thuiszorg en de samenwerking met Laborijn.

Safwan Mohammed

Na vroeger in Syrië te hebben gewerkt als buschauffeur, gaat Safwan Mohammed in Nederland aan het werk als buschauffeur. Hij volgde het opleidingstraject ‘Project statushouders’ bij Keolis Nederland. Zijn re-integratieconsulent, Karin van der Storm, vertelt erover. Lees het bericht.

Emma Vaags

Emma Vaags is consulent inkomen bij Laborijn en vertelt in een video(externe link) over haar werk en waarom ze dit graag doet: "Niet iedereen heeft de mogelijkheden gekregen om zich te ontwikkelen. Ik vind het mooi dat ze vanuit ons die kans wél krijgen."

Welkamp Horseblankets

Bij Welkamp Horseblankets, een familiebedrijf, worden podiumgordijnen gemaakt. Er werken 12 mensen, waarvan 6 via Laborijn. Melanie Welkamp en 2 medewerkers, Sherin en Hamada, vertellen in een video(externe link) over hun ervaringen.

Michel Hugen

Michel Hugen (Wsw'er) is ruim 20 jaar in dienst bij Laborijn. Sinds december 2020 werkt hij, met veel plezier, bij autobedrijf Dago. Michel en zijn jobcoach vertellen erover.

Ontmoeten & meedoen

In mei 2021 vond de eerste bijeenkomst van Ontmoeten & meedoen plaats. Het doel van dit project is om inwoners uit de wijken Overstegen, Schöneveld en Noord op een laagdrempelige manier sociaal te activeren. Lees het bericht.

Laura Verheij

Laura Verheij heeft de indicatie beschut werk en is sinds 2021 bij Laborijn in dienst. Ze is gedetacheerd bij Kringloop Aktief in Doetinchem en heeft het daar erg naar haar zin. Laura, haar jobcoach en haar collega vertellen erover.

Laura Luimes

Laura Luimes heeft de indicatie beschut werk en is sinds 2021 bij Laborijn in dienst. Ze vertelt over haar ervaringen.

Tesoro Eten & Drinken

Sinds 2017 werken Laborijn en Tesoro Eten & Drinken, een initiatief van Elver, samen. Twee begeleiders runnen, samen met cliënten van Elver en medewerkers van Laborijn, het bedrijfsrestaurant en de catering binnen Laborijn. In een video(externe link) vertellen ze erover.

David Karjack

David Karjack had moeite met het behouden van een betaalde baan. Via Laborijn wordt hij begeleid door een re-integratieconsulent en een jobcoach. Inmiddels heeft hij een betaalde baan bij Axent Groen in Lievelde. David en zijn re-integratieconsulent vertellen erover.

Robina Harmsen

Iedereen op de voor haar of hem best passende plek laten meedoen. Dat is kort gezegd het doel van de pilot ‘Simpel Switchen’. Robina Harmsen 'switchte' van Estinea naar Laborijn. Ze vertelt haar verhaal.

Intermeco

Bij Intermeco is een groep medewerkers van Laborijn aan het werk. In een video(externe link) vertellen ze erover.

Jesse Budel

Via zijn VSO*-school, begon Jesse Budel 4 jaar geleden met een stage bij Wesselink Kozijnen. Hij werd begeleid door een jobcoach van Laborijn. Inmiddels heeft hij een contract voor onbepaalde tijd. Jesse, zijn jobcoach en zijn leidinggevende vertellen erover.

Work Coach Connect

Vanuit het Werkgeversservicepunt Achterhoek werkt Laborijn samen met werkgevers om bijvoorbeeld mensen met een DGI of Wajong-uitkering een geschikte werkplek te bieden, bijvoorbeeld met Work Coach Connect. Lees het bericht.

Bewegen naar (detacherings-) werk

Samen met De Graafschap biedt Laborijn voor inwoners met een Participatiewet-uitkering en Wsw-medewerkers een beweegprogramma; Bewegen naar (detacherings-) werk. Lees het bericht.

Jacquelien Koerhuis

Jacquelien is via Laborijn werkzaam bij zorgvilla De Ooijman in Doetinchem. Ze vertelt (externe link)over haar weg terug naar werk.

Ali Sow

Ali werkt via Laborijn bij De Groenmakers. Hij vertelt(externe link) hoe hij bij Laborijn en De Groenmakers terecht kwam.

Confed

Confed en Laborijn hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het realiseren van werkgelegenheid voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Lees het bericht.

Gemeente Aalten

Dennis is gedetacheerd bij Gemeente Aalten als medewerker binnen het facilitaire team. Hij vertelt (externe link)over zijn ervaringen.

Hendrik-Jan Teeuwsen

Laborijn (met rechtsvoorgangers Werkvoorzieningsschap De Oude IJsselstreek en Wedeo) bestond in 2020 50 jaar. Hendrik-Jan werkt al 49 jaar bij Laborijn en vertelt(externe link) erover.

Met Gezond Boerenverstand

Sharon is, via Laborijn, aan het werk bij Met Gezond Boerenverstand. Dit is webbureau dat digitale oplossingen verzorgt voor mensen met weinig geld en een laag inkomen. In een video(externe link) vertelt Sharon over haar werk.

TripleA Networks

Ronald en Aleksandr zijn via Laborijn aan het werk bij TripleA Networks in Aalten, waar ze het goed naar hun zin hebben. Ze vertellen erover in een video.(externe link)

Atag

Amal Siaj is jobcoach bij Laborijn. Bij ATAG Verwarming Nederland BV zijn medewerkers vanuit Laborijn gedetacheerd. Amal begeleidt deze medewerkers en liep een dagje met hen mee. Ze vertelt erover.