Laborijn is de uitvoeringsorganisatie van de Participatiewet en de Wsw voor de gemeenten Doetinchem en Aalten en de Wsw voor de gemeenten Montferland en Oude IJsselstreek.

Wij houden ons bezig met de ontwikkeling van mensen. Bij Laborijn geloven wij dat meedoen gelukkig en gezond maakt. Meedoen op je eigen niveau, maar wel in je volle kracht. Of het nu gaat om werk bij een reguliere werkgever, om een leertraject, om een beschutte werkplek of om een andere vorm van ‘meedoen’, bijvoorbeeld met vrijwilligerswerk...wij geloven dat er geen betere manier is om een waardevol leven te leiden.

Werk is van belang voor iedereen

Je voelt je gewaardeerd, je krijgt respect, je hebt mensen om je heen, je hebt structuur en dagritme in je leven. Dat betekent dat je je gelukkiger voelt en geluk leidt vaak ook tot een betere gezondheid. Door de juiste werkgevers te vinden bij de talenten van mensen, helpen wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk.

Uiteraard is werk niet voor iedereen even goed haalbaar of zelfs helemaal niet haalbaar.
Is werk (voorlopig) echt niet aan de orde? Dan zorgen wij altijd voor een inkomen en voor andere vormen van hulp en ondersteuning. Bijvoorbeeld met een re-integratietraject of begeleiding naar een vorm van (maatschappelijke) participatie. Hiervoor werken wij samen met partners in het sociaal en maatschappelijke veld van de Achterhoek.
 

Klik hier voor meer informatie over de uitkeringen die wij verstrekken

Heeft u gevonden wat u zocht?