Beschut werk

Laborijn biedt beschut werk voor inwoners uit de gemeenten Aalten, Doetinchem en Oude IJsselstreek.

Beschut werk is voor mensen die alleen in een ‘beschutte’ omgeving onder aangepaste omstandigheden kunnen werken. Wat betekent dat nou precies?

Beschut werk is voor mensen die een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking hebben, graag willen werken, maar waarvoor het werken bij een gewoon bedrijf niet mogelijk is. Dit komt omdat zij meer begeleiding of aanpassingen nodig hebben dan anderen en een werkgever dit vaak niet kan bieden.

Werken binnen een beschutte omgeving is dan misschien een mogelijkheid. Bijvoorbeeld bij Laborijn zelf of misschien wel gedetacheerd bij een werkgever waar afspraken mee zijn gemaakt.

Advies van UWV

Voordat Laborijn iemand aan een beschutte werkplek kan helpen is er eerst een positief advies van UWV nodig. Laborijn kan dit advies aanvragen, maar iemand kan ook zelf bij UWV een advies aanvragen om voor beschut werk in aanmerking te komen. UWV beoordeelt dan of de kandidaat tot de doelgroep beschut werk hoort. Wanneer UWV vaststelt dat iemand voor een beschutte werkplek in aanmerking komt, volgt er een positief advies. Met dit positieve advies kan Laborijn dan samen met de kandidaat bekijken welk werk het beste past en hoeveel uur iemand kan werken.

Meer informatie

Meer informatie over beschut werk en hoe u dit kunt aanvragen vindt u op www.beschutaandebak.nl.