Laborijn verzorgt de betaling van de energietoeslag voor inwoners met een uitkering van de gemeenten Doetinchem en Aalten. Ook voor inwoners met een laag inkomen uit gemeente Aalten verzorgt Laborijn dit.

Hoogte van de toeslag

In de gemeenten Aalten en Doetinchem is de energietoeslag 2023 € 800.
Heeft u in 2023 al € 500 ontvangen als energietoeslag? Dit was een verhoging van de energietoeslag van 2022. Dit maakt dus geen onderdeel uit van deze € 800.

Geen aanvraag nodig

Heeft u een uitkering? Dan hoeft u geen aanvraag te doen voor de energietoeslag 2023. We hebben de energietoeslag in november automatisch aan u uitbetaald.
Ook als u vorig jaar de energietoeslag heeft ontvangen, hoeft u geen aanvraag te doen. Wij hebben bekeken of u ook recht heeft op de energietoeslag 2023. U heeft hier bericht over ontvangen.

Wel aanvraag nodig

Heeft u geen uitkering en vorig jaar géén energietoeslag ontvangen maar denkt u er wel voor in aanmerking  te komen? U kunt de energietoeslag dan aanvragen via onderstaand formulier.

Aanvraagformulier energietoeslag 2023DigiD linkAanvraagformulier energietoeslag 2023

Meer informatie

Op de pagina 'Doelgroepen en voorwaarden' vindt u meer informatie. Hier leest u onder meer wie de energietoeslag krijgen, wie er in aanmerking komen en welke voorwaarden er gelden.

Doelgroepen en voorwaarden