De TONK en de Tozo zijn 2 regelingen die financiële ondersteuning bieden tijdens de coronacrisis.

TONK

Heeft u te maken met een onvoorzienbare, onvermijdelijke en plotselinge terugval in uw inkomen als gevolg van de coronacrisis? En komt u daardoor in de problemen met de betaling van noodzakelijke kosten? Dan kunt u aanspraak maken op de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

Deze tegemoetkoming is bedoeld voor mensen die te maken hebben met een inkomensterugval en daardoor de noodzakelijke kosten niet meer kunnen betalen uit het inkomen.

Klik hier voor meer informatie en om een aanvraag in te dienen.

Tozo 4

Komt u als zelfstandig ondernemer (woonachtig in de gemeente Doetinchem of Aalten) als gevolg van het coronavirus in de problemen? Bij ons kunt u een aanvraag indienen voor inkomensondersteuning voor levensonderhoud en een lening voor bedrijfskapitaal. Deze vormen van ondersteuning vallen onder de ‘Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers’ (Tozo). 

Sinds 1 april 2021 kunt u de Tozo 4-uitkering aanvragen (met terugwerkende kracht vanaf de voorafgaande maand). Tozo 4 loopt van 1 april tot en met 30 juni 2021.U kunt, tot 1 juli 2021, online een aanvraag indienen voor inkomensondersteuning voor levensonderhoud en/of bedrijfskrediet.

Klik hier om een aanvraag in te dienen.