Sinds 1 april 2021 kunt u de Tozo 4-uitkering aanvragen (met terugwerkende kracht vanaf de voorafgaande maand). Tozo 4 loopt van 1 april tot en met 30 juni 2021.

U kunt online een aanvraag indienen voor inkomensondersteuning voor levensonderhoud en/of bedrijfskrediet. (Let op, wilt u beide vormen van ondersteuning aanvragen dan vult u beide formulieren in).

Aanvragen inkomensondersteuning levensonderhoud

Als u als zelfstandig ondernemer voor 17 maart 2020 (18.45 uur) bent gestart, kunt u aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. Deze vult uw inkomen aan tot het sociaal minimum en hoeft niet te worden terugbetaald. De hoogte van de inkomensondersteuning is afhankelijk van het inkomen en de huishoudsamenstelling en bedraagt maximaal € 1500 per maand (netto).

Klik hier om uw aanvraag in te dienen

Aanvragen lening voor bedrijfskapitaal

Als zelfstandig ondernemer die als gevolg van de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komt, kunt u een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen van maximaal €10.157 met een rente van 2%. De maximale looptijd van de lening is 3,5 jaar. Tot juli 2021 hoeft niet te worden afgelost.

Klik hier om uw aanvraag in te dienen voor een lening voor bedrijfskapitaal

Bijlagen

Bij uw aanvraag/aanvragen hebben wij een aantal bijlagen van u nodig:

  • een kopie van de voor- en achterkant van een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart, geen rijbewijs)
  • een kopie van uw inschrijving bij de Kamer van Koophandel
  • een kopie/foto van de voorzijde van het bankpasje van uw privérekening

Voorwaarden

Klik hier voor informatie over de voorwaarden

Partner

Bij indienen van uw aanvraag gaan wij ervan uit dat uw eventuele partner op de hoogte is van uw aanvraag en de inhoud hiervan.

Behandeling aanvraag

Wij nemen uw aanvraag voor aanvullende inkomensondersteuning en/of bedrijfskapitaal zo spoedig mogelijk in behandeling. Wij streven ernaar om aanvragen binnen 4 weken af te handelen. Uiteraard ontvangt u hierover bericht.

U krijgt voor aanvullende inkomensondersteuning binnen 4 weken na aanvraagdatum een voorschot. U hoeft hiervoor niets te doen.

Wilt u eerder een voorschot? Neemt u dan telefonisch contact met ons op.

Buitenland

Bent u woonachtig in Nederland en is uw onderneming gevestigd in Duitsland of België? Of bent u woonachtig in Duitsland of België en is uw onderneming gevestigd in Nederland? Klik hier voor meer informatie.

Heeft u gevonden wat u zocht?