Het kan zijn dat u iets signaleert wat niet zomaar kan. Bijvoorbeeld u ontdekt dat iemand onterecht een uitkering ontvangt. Dan kan er sprake zijn van fraude. Laborijn pakt fraude stevig aan. Voorkom dus ook dat u zelf per ongeluk fraudeert. Op deze pagina leest u hoe u fraude meldt en wat u kunt doen om te voorkomen dat u zelf deze fout maakt.

Hoe meld ik fraude?

U kunt fraude bij Laborijn melden door:

        of

Op het meldingsformulier hoeft u uw eigen naam niet te noemen. De fraudepreventiemedewerkers van Laborijn zien niet wie u bent of van waar u dit formulier verstuurt, u blijft dus anoniem. Dit komt omdat deze melding niet via uw eigen e-mailadres wordt verzonden, maar via de website.

De fraudepreventiemedewerkers van Laborijn gaan vertrouwelijk en zorgvuldig om met de informatie die u geeft.

Voorkom dat u (per ongeluk) zelf fraudeert

Heeft u een uitkering (aangevraagd)? Dan bent u verplicht alle informatie die van belang is voor uw uitkering direct, volledig en naar waarheid aan Laborijn door te geven.

Informeert u Laborijn niet op tijd, niet volledig of helemaal niet? Dan pleegt u fraude. Bijvoorbeeld als u niet meldt dat u bent gaan werken of als u niet doorgeeft dat u bent gaan samenwonen. Maar ook als u een rekening opent of bijvoorbeeld uw pensioen afkoopt, moet u dit doorgeven aan Laborijn. Weet u niet precies welke wijzigingen u moet doorgeven? Bekijk het overzicht hier:

Wijzigingen doorgeven

Kortom, als er veranderingen zijn in uw situatie, geef deze dan door via het wijzigingsformulier. Zo voorkomt u dat u (per ongeluk) zelf fraudeert.

DigiD linkKlik hier om een wijziging door te geven

Is het voor u niet duidelijk wat u wel of niet moet melden?

Neem contact met ons op

Heeft u gevonden wat u zocht?