Komt u als zelfstandig ondernemer (woonachtig in de gemeente Doetinchem of Aalten) als gevolg van het coronavirus in de problemen? Bij ons kunt u een aanvraag indienen voor inkomensondersteuning voor levensonderhoud en een lening voor bedrijfskapitaal. Deze vormen van ondersteuning vallen onder de ‘Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers’ (Tozo). 

Wilt u weten of u voor de regeling in aanmerking komt en welke voorwaarden er gelden?
Meer informatie over de regeling vindt u hier.

Inkomensondersteuning voor levensonderhoud

Als u als zelfstandig ondernemer voor 17 maart 2020 (18.45 uur) bent gestart, kunt u aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. Deze vult uw inkomen aan tot het sociaal minimum en hoeft niet te worden terugbetaald. De hoogte van de inkomensondersteuning is afhankelijk van het inkomen en de huishoudsamenstelling en bedraagt maximaal € 1500 per maand (netto).

Klik hier om inkomensondersteuning voor levensonderhoud aan te vragen

AOW'ers en grenswerkers

Heeft u de AOW-leeftijd al bereikt? Dan komt u niet in aanmerking voor een uitkering voor levensonderhoud. Mogelijk heeft u als AOW-gerechtigde wel recht op een lening voor bedrijfskapitaal. Grenswerkers die in Nederland wonen en in de EU, EER of Zwitserland hun bedrijf hebben komen wel in aanmerking voor een uitkering levensonderhoud.

Lening voor bedrijfskapitaal

Als zelfstandig ondernemer die als gevolg van de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komt, kunt u een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen van maximaal €10.157 met een rente van 2%. De maximale looptijd van de lening is 3,5 jaar. Tot juli 2021 hoeft niet te worden afgelost.

Klik hier om een lening voor bedrijfskapitaal aan te vragen

Extra ondersteuning

Naast financiële ondersteuning bieden wij ook hulp bij heroriëntatie, zoals:

  • ondersteuning / advies om ondernemer te kunnen blijven
  • informatie over / ondersteuning bij omscholing
  • sollicitatietrainingen
  • hulp bij het vinden van passende vacatures

Bij uw aanvraag kunt u aangeven of u behoefte heeft aan extra ondersteuning. Ontstaat deze behoefte op een later moment?

Neem dan gerust contact met ons op

Heeft u gevonden wat u zocht?