De economie gaat weer langzaam open, maar nog niet voor iedereen even snel. Daarom wordt een groot deel van het steun- en herstelpakket, waaronder de Tozo en de TONK, met 3 maanden verlengd.

Tozo 5

De Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) biedt inkomensondersteuning voor levensonderhoud voor ondernemers, waaronder zzp’ers, die in de financiële problemen zitten door de coronacrisis. Ook kan een lening voor bedrijfskapitaal aangevraagd worden. De regeling wordt verlengd tot 1 oktober 2021.

Tozo 5 is vanaf 1 juli 2021 van kracht en aan te vragen. De inhoudelijke voorwaarden blijven hetzelfde. De uitkering kan tot uiterlijk 30 september 2021 worden aangevraagd. Vraagt u de Tozo aan vanaf 1 juli 2021, dan kunt u deze voor maximaal 3 maanden aanvragen. Vraagt u de Tozo aan vanaf 1 september 2021, dan kunt u deze voor 1 maand aanvragen.

Klik hier voor meer informatie over de (huidige) Tozo.

TONK

De TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) is bedoeld voor huishoudens die door een inkomensterugval vanwege de coronacrisis de noodzakelijke (woon)kosten niet meer kunnen betalen. Het kabinet heeft besloten om de TONK te verlengen tot en met het derde kwartaal van 2021, waardoor het aanvragen van de TONK ook nog over de periode juli tot en met september 2021 mogelijk is.

Klik hier voor meer informatie over de (huidige) TONK