De overheid ondersteunt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Naast de Tozo en TONK, die u bij Laborijn aan kunt vragen, zijn er andere regelingen waar u gebruik van kunt maken, op korte en langere termijn.

Wilt u direct inzicht in alle relevante steunregelingen van overheden en financiële instellingen? Bekijk hier alle regelingen

Een aantal regelingen toegelicht:

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

De Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) helpt mkb-bedrijven bij het betalen van een deel van hun vaste lasten, exclusief loonkosten. Onder meer huur, abonnementen, verzekeringen, worden met de TVL deels gedekt. De regeling loopt tot en met juni 2021.

Meer informatie over de TVL vindt u hier.

De tegemoetkoming is voor die ondernemers waarvan de hoofdactiviteit overeenkomt met een bepaalde SBI-code. SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling en de code geeft aan wat de hoofdactiviteit van een bedrijf is. Klik hier meer informatie.

Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW)

Met de NOW wil de overheid voorkomen dat werknemers hun baan en inkomen kwijtraken door de coronacrisis. Werkgevers die structureel omzetverlies hebben en voldoen aan de voorwaarden, kunnenmet de NOW een tegemoetkoming in de loonkosten krijgen, aan te vragen bij UWV. 

Meer informatie over de NOW vindt u hier. 

Rekenhulp

Bij de aanvraag van een tegemoetkoming NOW moet u een percentage van uw omzetverlies opgeven. Klik hier om naar de 'rekenhulp omzetverlies' te gaan.
Met deze rekenhulp kunt u het percentage omzetverlies over een periode van 3 maanden berekenen.

Hulpmiddelen

De Kamer van Koophandel en werkgeversorganisatie VNO-NCW/MKB Nederland hebben hulpmiddelen gemaakt. Daarmee kunt u inzicht krijgen in welke regelingen op u van toepassing zijn.

Regelingencheck

Op basis van een aantal vragen krijgt u inzicht in de (fiscale) regelingen die mogelijk op uw bedrijf van toepassing zijn. Het is een snelle check die leidt naar de voor u belangrijkste regelingen. Klik hier om naar de regelingencheck te gaan

Coronacalculator

Op de website coronaculculator.nl (een tool op initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland) kunt u berekenen hoe corona-regelingen uw onderneming kunnen helpen. Klik hier om naar de website te gaan

Heeft u gevonden wat u zocht?