“Niets in onmogelijk”

Hamdu Al Darwish volgde zijn inburgeringstraject bij Laborijn. Hamdu en zijn jobcoach inburgering Casper Kaspar vertellen erover. 

Casper: “Hamdu is in mei 2023 gestart met zijn inburgeringstraject bij Laborijn. Tijdens de brede intake bleek dat Hamdu zijn inburgeringsexamen had gedaan en wachtte op de uitslag. De uitslag kwam en hij was geslaagd voor alle examenonderdelen. Hamdu moest vervolgens nog aan 2 onderdelen van de inburgering voldoen; het participatieverklaringstraject (PVT) en de Module Arbeidsmarkt & Participatie (MAP). In maart heeft hij deelgenomen aan het PVT en de verklaring ondertekend. In april begon hij met de MAP-training bij Laborijn en begin juni heeft hij zijn certificaat gekregen. Daarmee heeft Hamdu zijn inburgering behaald.”

Hamdu: “Laborijn heeft mij veel geholpen vanaf het begin, zodat ik mijn eigen weg kon vinden in de Nederlandse maatschappij. Zij stonden altijd open voor mijn vragen en waren behulpzaam. Dit gaf mij een vertrouwd gevoel om stappen te kunnen zetten.”

MAP-training en werk

Casper: “Inburgeraars maken in de MAP-training kennis met de Nederlandse arbeidsmarkt, de verwachtingen en mogelijkheden. Ook krijgen ze inzicht in hun eigen competenties en arbeidskansen. We hebben Hamdu, bij wijze van uitzondering, de training ‘individueel’ aangeboden. Normaliter wordt dit in een groepsverband gedaan. Maar omdat hij al op eigen kracht, via een uitzendbureau, een fulltime baan had gevonden, wilden we dat uiteraard niet in de weg staan. Op deze manier kon hij zijn werk blijven doen en daarnaast de training volgen.”

Hamdu: “De training heeft mij veel gebracht door de waardevolle informatie die ik verkregen heb. Over hoe de Nederlandse arbeidsmarkt functioneert en hoe ik mijn kansen op een baan kan vergroten. Ik ben een ambitieus persoon en vind het erg belangrijk om mee te doen en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij, vanuit mijn mogelijkheden. Ik zie dat er in Nederland veel kansen zijn. Als ik daar goed mee omga, dan krijg ik de ruimte om te groeien.”

Jaarcontract

Hamdu: “Vanuit mijn ervaring en visie kan ik iedereen vertellen dat niets onmogelijk is. Het was uiteraard vooral aan het begin best lastig om mijn draai te vinden. Omdat vrijwel alles anders is dan wat ik gewend ben in mijn land van herkomst.  Aan andere inburgeraars wil ik meegeven dat het heel belangrijk is dat je je doel scherp hebt. Met de nodige ondersteuning wordt het dan haalbaar. En het vergt natuurlijk ook veel inzet, motivatie en doorzettingsvermogen.” 

Casper: “Zijn werkgever ziet de kwaliteiten van Hamdu en heeft hem nu een jaarcontract i.c.m. een opleiding aangeboden. Een geweldige kans voor hem, zowel om financieel onafhankelijk te zijn (zelfredzaam) als om zich verder te ontwikkelen!”

Hamdu krijgt het certificaat voor de MAP-training overhandigd van Casper