Wanneer u een uitkering van Laborijn ontvangt is het de bedoeling dat u zo snel mogelijk weer uw eigen inkomen verdient. Soms kunt u dit op eigen kracht, soms heeft u daar wat hulp bij nodig. Als u een uitkering bij Laborijn aanvraagt of als u zich meldt voor hulp bij het vinden van werk, dan krijgt u van Laborijn een contactpersoon voor werk. Samen met uw contactpersoon wordt gekeken naar de hulp die u nodig heeft om werk te vinden.

Laborijn biedt hulp in de vorm van onder meer individuele (advies) gesprekken, groepsbijeenkomsten gericht op werk en faciliteiten om zelf vacatures te zoeken.

Tijdens de begeleiding van Laborijn naar werk worden onder meer de volgende vragen beantwoord:

 • hoe kan ik een vacature lezen?
 • waar vind ik passende vacatures?
 • hoe schrijf ik een succesvolle sollicitatie?
 • waarom kunnen portretfoto’s op het cv belangrijk zijn?
 • hoe kan ik me zo goed mogelijk op het sollicitatiegesprek voorbereiden?
 • welke outfit is geschikt voor het sollicitatiegesprek?
 • wat is passend werk voor mij?
 • alle andere vragen die u heeft rondom het vinden van werk

Tips

U kunt op verschillende manieren uw kans op het vinden van werk vergroten.
Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

Klik hier om naar de tips te gaan

Vacaturebord

In Pand 110 (aan de Terborgseweg 110 in Doetinchem) staat een bord met daarop actuele vacatures. Loop tijdens openingstijden gerust eens binnen om te kijken. U kunt ook gebruik maken van 1 van de computers in Pand 110, onder meer om te zoeken naar vacatures.

Werkmiddag

Als u door Laborijn ondersteund wordt, dan zetten wij ons netwerk van werkgevers in om u te helpen bij het vinden van werk. Daarnaast vinden er wekelijks ‘werkmiddagen’ plaats bij Laborijn. Deze zijn speciaal bedoeld voor mensen die snel een stap richting werk kunnen zetten. In groepsverband bespreken deelnemers sollicitatieactiviteiten, geven elkaar tips en delen successen. Ook komen er regelmatig uitzendbureaus langs om kennis te maken. Daarnaast helpt Laborijn bijvoorbeeld bij het maken van een goed CV, jezelf goed presenteren en het oefenen van een sollicitatiegesprek.

Ondersteuning bij (nieuw) werk

Bij Laborijn kunt u ook terecht als u ondersteuning nodig heeft bij het vinden van nieuw werk of bij het behouden van het werk dat u heeft. Ook zijn wij er voor de werkgever die een medewerker heeft die ondersteuning nodig heeft bij zijn/haar functioneren in het arbeidsproces. Of als een medewerker tijdelijk zijn of haar reguliere functie niet (goed) kan uitoefenen.
Klik hier voor meer informatie

Geen uitkering, wel hulp nodig?

Wilt u hulp bij het vinden van werk maar heeft u (nog) geen recht op een uitkering? Ook voor niet-uitkeringsgerechtigden (nuggers) en niet-uitkeringsontvangers (nuo-ers) kunnen wij iets betekenen. Laborijn ondersteunt u bij het vinden van werk en het bemiddelen naar werk. Voor mensen met een beperking hebben we instrumenten die we kunnen inzetten. Hierdoor wordt het voor werkgevers aantrekkelijker om u in dienst te nemen.

Voorwaarden

Om hulp te krijgen van Laborijn dient u aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals:

 • in de gemeente Aalten of Doetinchem wonen
 • jonger zijn dan de pensioengerechtigde leeftijd
 • geen recht op ondersteuning naar arbeid vanuit een andere wet (bijvoorbeeld: WAJONG, WW)

Ook gelden er afwijkende regels voor u, namelijk:

 • voor u geldt geen zoekperiode
 • u heeft geen recht op een vergoeding voor vrijwilligerswerk van Laborijn

Vragen?

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft.

Klik hier voor onze contactgegevens

Heeft u gevonden wat u zocht?