In zijn blog vertelt Jan-Henk Janssen, algemeen directeur van Laborijn over de ontwikkelingen bij Laborijn (maart 2021).
 

"Heb je dat ook wel eens dat je een week afsluit en denkt “wauw, wat werk ik voor een fantastische club!”?

Het afgelopen jaar is ons veel toevertrouwd: we hebben de Tozo uitgevoerd en konden en kunnen veel betekenen voor zelfstandig ondernemers.
De komende periode komen daar nieuwe dingen bij: We voeren de TONK uit en kunnen zo nog meer steun bieden.  En we voeren een premie in voor parttime werken in, waardoor werken meer loont en onze inwoners een nieuwe stimulans hebben om meer te participeren. En om te ervaren hoe het is om (deels) een eigen inkomen te verwerven. In afwachting van nieuwe landelijke regelgeving zijn we alvast begonnen met het instellen van een ruimere grens voor giften, zodat dit soort hulp ook echt gevoeld kan worden. Fijn dat we dit voor de gemeenten Aalten en Doetinchem mogen doen!

Met veel passie en inzet zijn mijn collega’s dagelijks aan het werk om naast onze reguliere dienstverlening ook deze nieuwe regelingen uitgevoerd te krijgen.

De afgelopen weken zijn we met 148 collega’s ook het avontuur aangegaan om, begeleid door de trainers van Combo, te verkennen waar onze passie zit voor ons werk, hoe we beter kunnen samenwerken en er nog meer kunnen zijn voor inwoners die soms in een kwetsbare positie zitten. Ook willen we er meer zijn voor onze Wsw-collega’s uit de gemeenten Aalten, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek en ons ervoor inzetten dat zij iedere dag weer met plezier naar hun werk gaan. Werk dat goed bij hun past en waarin ze zich kunnen ontwikkelen.

Ik merk dat dit veel energie geeft, we veel ideeën en gedachten kunnen delen en er ook nieuwe initiatieven uit kunnen ontstaan."