Yehor uit Oekraïne ging aan de slag bij Huiskes-Kokkeler

In gemeente Aalten wonen momenteel (najaar 2023) zo’n 80 mensen uit Oekraïne. Een van hen is Yehor. Hij wordt begeleid door Colet Migchelbrink, jobcoach van Laborijn.

Colet:

“Yehor was 17 toen hij in Nederland kwam. Hij was in Oekraïne bijna klaar met zijn opleiding tot automonteur en wilde eigenlijk niks liever dan als automonteur aan het werk gaan in Nederland. Hij werd binnen 3 maanden 18 en na goede gesprekken met de leerplichtambtenaar en de belofte van een leuke baan bij Huiskes-Kokkeler gingen we aan de slag.

Yehor ging aan het werk bij Huiskes-Kokkeler en dat ging onwijs goed. Hij zou winterbanden naar zomerbanden om gaan wisselen. Aldoende kwamen zij erachter dat Yehor veel meer in zijn mars had en mocht hij als leerling automonteur verder en veel meer klussen uitvoeren in de werkplaats. 

Yehor was heel blij, kon het vak nog beter leren en leerde Nederlands. Huiskes-Kokkeler is ook erg enthousiast over hem en wilde hem graag houden. Yehor heeft echter besloten om terug te gaan naar Oekraïne.

Recent ben ik, samen met Joop Wikkerink (wethouder gemeente Aalten en DB-lid Laborijn) naar Huiskes-Kokkeler gegaan. We bedankten de mensen van de garage voor hun inzet. We aten gebak met Yehor en natuurlijk moest hij op de foto met zijn collega’s  Eén plaatje zegt meer dan 1000 woorden. We hopen Yehor in de toekomst nog eens terug te zien Nederland! “