Laborijn beschikt over 3 Werkleercentra (WLC's). In Ulft, Doetinchem en Aalten. Hier volgen deelnemers onder meer trainingen die te maken hebben met werk, wat gecombineerd wordt met werk of een werkstage. De bedoeling is dat deelnemers door te werken en te leren klaargestoomd worden voor een nieuwe toekomst op de arbeidsmarkt.

Jobcoach in gesprek met een medewerker

Werkacademie

Zo is er de Werkacademie, een 13-weeks traject voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de Werkacademie worden zij uitgedaagd om (weer) de leiding te nemen in hun leven met als einddoel: duurzaam (betaald) werk.

Voor wie is de Werkacademie?

De Werkacademie is bedoeld om werkzoekenden te helpen op de weg (terug) naar werk. Deelnemers volgen een traject in 1 van de Werkleercentra van Laborijn. Het is een traject op maat dat bestaat uit minimaal een werkstage en daarnaast zo’n 8 uur training per week. Bijvoorbeeld sollicitatietraining, training in taal, sociale- en/of beroepsvaardigheden. De werkstage kan bij een werkgever plaatsvinden of in een WLC van Laborijn. Per deelnemer is veel persoonlijke aandacht en kijken we wat passend is. Dat geldt ook voor de trainingen.
 

Deelname

Deelname gaat altijd in overleg met een consulent. Samen wordt eerst gekeken of een traject passend is en hoe dit ingevuld kan worden.

Bezoekadressen

Werkleercentrum Doetinchem
Terborgseweg 106
7005 BC Doetinchem
T: (0314) 654 654
Stippel uw route uit

Werkleercentrum Aalten
Eerste Broekdijk 69
7122 LD Aalten
T: (0314) 654 528
Stippel uw route uit

Werkleercentrum Ulft
De Hogenkamp 15
7071 EC Ulft
T: (0314) 654 527
Stippel uw route uit

Heeft u gevonden wat u zocht?