Oekraïense vluchtelingen mogen sinds 1 april 2022 zonder tewerkstellingsvergunning aan het werk in Nederland. Heeft u openstaande vacatures en wilt u vluchtelingen uit Oekraïne steunen door hen werk te bieden? Neem dan contact op met het Regionaal MobiliteitsTeam (RMT).

Het RMT in de Achterhoek heet 'Achterhoek Werkt Door'. Laborijn maakt onderdeel uit van dit team en vertegenwoordigt de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek en Bronckhorst.

Op de website van 'Achterhoek Werkt Door' vindt u meer informatie over Oekraïners en werk. Klik hier om naar de website te gaan.

Contact

Als u vragen heeft over de mogelijkheden en zaken waar u rekening mee moet houden kunt u bij het RMT terecht. Neem contact op via contact@achterhoekwerkdoor.nl of vul het contactformulier in op de website.

Webinar ‘Oekraïners aan het werk’

Op 10 mei organiseerde het RMT het webinar ‘Oekraïners aan het werk’, waarin verschillende betrokkenen met elkaar spraken over de mogelijkheden voor Oekraïense vluchtelingen op het gebied van werk. Dit webinar is georganiseerd om vragen van werkgevers te beantwoorden en meer informatie te geven over de mogelijkheden m.b.t. werk voor Oekraïners. Klik hier om het webinar terug te kijken.