Screener Anne-Marie vertelt over het Werkfit-traject van Laborijn

“Een Werkfit-traject versterkt de mens in werk”


Anne-Marie: “Solliciteren en werken vraagt inzicht, stabiliteit en vaak ook een netwerk. We zien vaak mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt die de stap naar werk niet alleen kunnen maken. In een Werkfit-traject is niet alleen aandacht voor de talenten en mogelijkheden van de werkzoekende. Maar er is ook veel aandacht voor de mens achter de werkzoekende. Want een gezond mens heeft de grootste kans op duurzame uitstroom in werk.”

Enthousiaste professional

"Inmiddels werk ik al bijna 25 jaar in het re-integratievak. Ik doe mijn werk als
screener, jobcoach, re-integratie adviseur al jaren met veel plezier. Vooral omdat ik zie dat de interventies van Laborijn echt verschil maken in het leven van werkzoekenden. Passend werk is niet alleen belangrijk voor de inkomsten, maar ook voor een gevoel van eigenwaarde, trots en voor balans in het leven van mensen. We spreken bij Laborijn iedere dag werkzoekenden die zichzelf kwijt zijn geraakt door veel teleurstellingen in werk en/of door periodes van werkloosheid. De weg terug naar werk is dan niet altijd eenvoudig. Daar helpen wij bij Laborijn graag bij.

"De perfecte combinatie tussen aandacht, praktijk en bemiddelingshulp"

"Het Werkfit-traject is opgezet voor werkzoekenden die de werkpraktijk nodig hebben om hun weg terug te vinden naar werk. Praktisch in actie komen kan helpen om ongezonde patronen te doorbreken, om mensen een reden te geven om hun huis uit te komen, om zichzelf te verzorgen en om nieuwe mensen te ontmoeten. Het Werkfit- traject geeft mensen de tijd, de ruimte en de werkpraktijk om zichzelf weer terug te vinden. Daarnaast krijgen werkzoekenden de kans om verschillende functies uit te proberen in de praktijk en om hun talenten te ontdekken. Als we weten wat passend werk is voor de werkzoekende, zetten we het netwerk van werkgevers van Laborijn en van het WSPA in om bij werkgevers in beeld te komen. Het Werkfit-traject is de perfecte combinatie tussen aandacht, praktijk en bemiddelingshulp. We hebben al veel werkzoekenden geholpen aan werk. Daar ben ik heel trots op!!”

Screener Anne-Marie