Laborijn voert de nieuwe Wet inburgering, die sinds januari 2022 van kracht is, uit voor de gemeenten Aalten en Doetinchem. Voor de maatschappelijke begeleiding van nieuwkomers in de gemeente Doetinchem werkt Laborijn nauw samen met VluchtelingenWerk(externe link).

De Wet inburgering heeft als doel dat nieuwkomers zo snel mogelijk meedoen in de Nederlandse samenleving.

Jeroen Spruit (algemeen directeur Laborijn): “We zijn ervan overtuigd dat de professionals het echte verschil in de begeleiding maken. Bij de uitvoering van de wet maken we dan ook zoveel mogelijk gebruik van de kennis en expertise van samenwerkingspartners. Inburgeren is meer dan de taal leren, participeren en werken. Het betekent ook aandacht voor welzijn, gezondheid en snel ‘landen’ in de gemeente, de wijk, de buurt of het dorp. We zijn blij dat VluchtelingenWerk één van de organisaties is die zich samen met ons voor de nieuwkomers inzet.”

Maatschappelijke begeleiding door VluchtelingenWerk

VluchtelingenWerk verzorgt voor de nieuwkomers in gemeente Doetinchem de maatschappelijke begeleiding. Pieter van den Ende (Regiomanager VluchtelingenWerk Nederland): “Onze maatschappelijk begeleiders zijn vaak de eerste contacten die vluchtelingen hebben in Doetinchem: zij vormen de brug naar de buren, de ouders op school en de verenigingen. De maatschappelijk begeleiders geven planmatige begeleiding zodat de vluchteling uiteindelijk zelfstandig in Doetinchem kan wonen en werken. Wij begeleiden mensen bij het opbouwen van een nieuw leven in Nederland en daarbij stimuleren we een actieve deelname aan de lokale activiteiten. Zoals Jeroen ook al aangeeft; voor een goede start in Doetinchem zijn meerdere partijen en mensen nodig. Wij zien de samenwerking met Laborijn voor de uitvoering van de maatschappelijke begeleiding dan ook met vertrouwen tegemoet!"

Op 3 mei tekenden Laborijn en VluchtelingenWerk de samenwerkingsovereenkomst.

Foto: de ondertekening door Jeroen Spruit (algemeen directeur Laborijn) en Pieter van den Ende (Regiomanager VluchtelingenWerk Nederland)