Op vrijdag 1 juli opent BlueView een nieuwe locatie in Doetinchem. Een groep Wsw-medewerkers van Laborijn wordt hier gedetacheerd. Accountmanager Anne-Marie Weber vertelt over de samenwerking.

“Na een succesvolle pilot van 6 maanden start op vrijdag 1 juli een groepsdetachering bij BlueView Doetinchem. BlueView is commercieel productiebedrijf met een sociale insteek. Zo worden er op 6 locaties in Nederland halffabricaten en eindproducten geassembleerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Naast de Wsw-medewerkers komen er ook medewerkers met een indicatie Nieuw Beschut te werken. Ook biedt BlueView ruimte voor werkervaringsplekken, proefplaatsingen en dienstverbanden voor Participatiewet-kandidaten met een doelgroep-indicatie.

Naast de samenwerking met Laborijn gaat BlueView Doetinchem productiewerkzaamheden in samenwerking met IrisZorg en de Stadswerkplaats uitvoeren.”

Laagdrempelig

"Voor Laborijn en haar kandidaten is dit een mooie mogelijkheid om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een detachering (voor Wsw-medewerkers of medewerkers met een indicatie Nieuw Beschut) of dienstverband in een productie omgeving (voor Participatiewet-kandidaten met een doelgroep-indicatie).”

Op 22 juni tekenden Liselotte Ansems (adjunct-directeur Laborijn) en Camiel Hunink (directeur BlueView) de detacheringsovereenkomst