Amal Siaj is jobcoach bij Laborijn. Bij ATAG Verwarming Nederland BV zijn medewerkers vanuit Laborijn gedetacheerd. Amal begeleidt deze medewerkers en liep recent een dagje met hen mee. Ze vertelt erover.

“Bij Atag werken mensen van Laborijn, SDOA, uitzendkrachten en vaste krachten. In het begin werkten er 2 medewerkers van Laborijn. In het afgelopen jaar is de groepsdetachering gegroeid naar 5 Wsw-medewerkers. Ook werken er, via Laborijn, een aantal inwoners vanuit de bijstandsuitkering. De verwachting is dat er in 2022 nog meer vacatures komen.”

“Ik vind het prettig om te zien en ervaren of medewerkers op hun plek zitten”

“Ik heb een dagje meegelopen omdat ik het prettig vind om te zien en ervaren of medewerkers op hun plek zitten. En om te zien hoe het werk hen af gaat. De medewerkers waren verrast en gaven aan dat zij dit als zeer prettig hebben ervaren. Het creëert veel begrip, vertrouwen en op deze manier krijg ik meer verbinding met de medewerkers.”

“De medewerkers van Laborijn zijn van grote toegevoegde waarde”

Peter ten Broeke is teammanager Operations bij ATAG Verwarming Nederland BV en vertelt over de samenwerking:

“In mijn samenwerking met Amal staat persoonlijke aandacht altijd voorop. We voeren met regelmaat hoor- en wederhoorgesprekken met medewerkers, zelfs als daar niet specifiek een reden voor is. Door dat te doen creëren we een vertrouwensband met de medewerkers. Dat zorgt ervoor dat we preventief sturing en ondersteuning kunnen bieden, daar waar het nodig is. Daardoor zijn de medewerkers van Laborijn van grote toegevoegde waarde voor de organisatie. En komen ze met een goed gevoel naar het werk toe. Wat ik bijzonder waardeer is dat onze communicatie helder en transparant verloopt en dat afspraken altijd worden nagekomen.”

Medewerker Reinier Bulten en jobcoach Amal Siaj