Rudie werkt bij Laborijn in Zelhem

Rudie Saalmink werkte ruim een jaar via Laborijn bij de Werkcarrousel in Zelhem. Eind juli ging Meesterwerk Werkprojecten, waar de Werkcarrousel onder viel, failliet. De gemeente Bronckhorst besloot om samen met Laborijn de Werkcarrousel in Zelhem voort te zetten tot eind 2023. Inmiddels werkt Rudie weer op zijn vertrouwde werkplek. Hij vertelt erover.

Door het faillissement van Meesterwerk Werkprojecten was het voor Rudie en zijn collega’s van Laborijn die ook bij de Werkcarroussel aan het werk waren, even onzeker wat hun werkplek zou worden. Een aantal collega’s is nu in Doetinchem aan het werk. Voor Rudie bleek dit niet passend. Rudie: “Ik heb 4 weken in het Werkleercentrum (WLC) van Laborijn in Doetinchem gewerkt. Daar was ik niet helemaal op mijn plek. Ik heb dan ook aangegeven dat ik heel graag weer in Zelhem wilde werken. Ik ben blij dat ik hier nu weer ben, ik ga met plezier naar het werk toe. Ik krijg veel ruimte in wat ik mag doen. Er wordt goed geluisterd en er wordt rekening met mij gehouden. “

“Manusje-van-alles”

Rudie: “Ik doe hier, net als mijn collega’s, inpakwerk. Maar ik doe ook veel in en om het gebouw. Ik prik bijvoorbeeld afval buiten, houd de tuin bij, veeg, stofzuig en zet koffie. Meestal doe ik dat zo’n 2 uur per dag. Het geeft me veel vrijheid. En met mijn astma is het ook fijn om regelmatig in de buitenlucht te zijn.”

Gertjan (jobcoach van Rudie): “Eigenlijk is Rudie een manusje-van-alles zoals je dat noemt, hij pakt alles aan. Voor hem is dat perfect. En voor de andere medewerkers hier is het natuurlijk ook fijn. Rudie houdt het gebouw en de omgeving netjes.”

“Ik hoop dat ik hier nog lang kan werken”          

Rudie: “Wat er na dit jaar gebeurt, is nu nog niet duidelijk. Ik hoop dat Laborijn hier blijft en dat ik hier nog lang kan werken. Het bevalt me erg goed!”

Rudie Saalmink