Rana is statushouder en ontving een uitkering van Laborijn. Zo’n 3 maanden geleden startte ze in het bedrijfsrestaurant van Laborijn. Al snel kon ze de stap richting betaald werk maken. 

Ontwikkeling

Zo’n 3 maanden geleden is Rana, met behoud van haar uitkering,  gestart in het bedrijfsrestaurant van Laborijn. Hier heeft zij gewerkt aan de ontwikkeling van haar werknemersvaardigheden in combinatie met het volgen van Nederlandse taallessen.

Tijdens deze periode is ze ondersteund door de medewerkers van Tesoro (Tesoro Eten & Drinken verzorgt de catering in het bedrijfsrestaurant), een jobcoach en een re-integratieconsulent van Laborijn.

Zelf gesolliciteerd

Rana heeft mooie stappen gezet en in oktober heeft ze zelf gesolliciteerd bij Amasina, een nieuw Arabisch restaurant in Westervoort. Sinds 20 oktober is het restaurant open en bereidt Rana hier Arabische gerechten.

Ze heeft de eerste maand een proefplaatsing zodat beide partijen kunnen kijken hoe het bevalt. Daarna komt Rana in dienst van Amasina.

Eigenaresse Raffaa wil graag kansen bieden aan mensen die op zoek zijn naar een werkplek. Doordat Rana bekend is met de Arabische keuken en beschikt over goede werknemersvaardigheden is Raffaa blij met haar komst.

Rana (links) en eigenaresse van Amasina, Raffaa