Michel Hugen is ruim 20 jaar in dienst bij Laborijn. Sinds december 2020 werkt hij, met veel plezier, bij autobedrijf Dago. Michel en zijn jobcoach vertellen erover.

Passie voor auto’s

Michel: “Mijn jobcoach heeft met mij gekeken naar wie ik ben, waar ik goed in ben en wat er bij mij zou passen. Omdat auto’s echt mijn passie zijn, hebben we gekeken naar wat ik daar in zou kunnen. Ik heb zelf een leaseauto van Dago en zo kwamen we op het idee om daar te informeren. Lucienne Kuijl (accountmanager Laborijn) heeft de contacten gelegd en toen mocht ik samen met mijn jobcoach op gesprek komen.”

“Ik voel mij gewaardeerd op mijn werkplek”

“Dit is de leukste detacheringsplek waar ik tot nu toe heb gewerkt! Ik werk de hele dag met auto’s. Het is een leuk team waarin ik werk. We helpen elkaar en doen het écht samen, dat vind ik leuk. Ik voel mij gewaardeerd op mijn werkplek. Ik hoop hier tot mijn pensioen te kunnen blijven.“

Afwisselende functie

“Voor het onderdeel regio autoverhuur ben ik verantwoordelijk voor het reinigen van auto’s als ze terugkomen van de verhuur. Ik check de auto, haal ze door wasstraat en reinig ze van binnen. Ook tank ik de auto’s af, kijk of er schades zijn, noteer de kilometerstand en meldt ze af in het computersysteem. Dit doe ik meestal in de ochtend.
In de middag werk ik vaak in de fotostudio. Daar maak ik foto’s van nieuwe en van gebruikte auto’s. Dit doe ik met 360 graden-camera’s en ik maak ook handmatige foto’s. Dat moest ik echt leren, maar het gaat steeds beter, mijn foto’s zien er steeds scherper uit. Tussendoor komen er soms ook klusjes dat ik een auto moet wegbrengen of ophalen. Ik hou van autorijden dus dat vind ik ook erg leuk. Een tijdje terug had ik een primeur in de autostudio, de nieuwste RS Audi e-tron GT. Daar had nog niemand in gereden, ik was de eerste die in deze auto reed. Dat is echt gaaf! Ik vind mijn werk hartstikke leuk!”


Goede klik

“Mijn jobcoach komt regelmatig langs, ik kan bij haar terecht als ik ergens tegenaan loop en samen kijken we waar ik mij verder in kan ontwikkelen. Ik ben blij met mijn jobcoach. We hebben een goede klik met elkaar en dat werkt fijn.”

Duurzame plek

Lucienne Kuijl, accountmanager: ‘’Laborijn kent Dago al wat langer van netwerkbijeenkomsten. En doordat we auto’s rijden geleverd door Dago is er nog beter gekeken naar mogelijkheden voor werkzoekenden vanuit Laborijn (social return*). Vanuit die samenwerking is er onderzoek gedaan en is deze werkplek voor Michel gecreëerd."

Judith Wolsheimer, jobcoach van Michel: ‘’In de eerste gesprekken hebben we gekeken wat Michel zonder problemen op kan pakken en waar we zaken moesten inrichten om de werkplek passend te maken voor hem. Bijvoorbeeld een vast aanspreekpunt en duidelijkheid creëren in het takenpakket. Dago heeft de functie zo ingericht dat Michel het werk goed op kan pakken en het een duurzame plek is.”

“Het werk sluit helemaal aan bij Michel”

“Michel is een betrouwbare medewerker die graag zijn werk goed doet. Hij is sociaal en houdt ervan om een grapje te maken. Ik ken Michel niet anders dan dat hij helemaal gek op auto’s is. Als ik mijn auto naar de garage breng voor een APK, dan vraagt Michel altijd even of ze wel echt alles gecheckt hebben en geeft hij mij tips en adviezen!
Het werk sluit helemaal aan bij Michel. Michel heeft een passie voor auto’s en bij Dago kan Michel de hele dag met auto’s werken. Het werk is afwisselend, maar ook duidelijk voor Michel. Hij kan het werk op zijn eigen tempo uitvoeren en het is duidelijk wat zijn taken en verantwoordelijkheden zijn. Michel wordt gewaardeerd in zijn kwaliteiten en is helemaal onderdeel van het team.”

Vast aanspreekpunt

“Djess (Bruggeman, links op de foto) is het vaste aanspreekpunt van Michel. Hij filtert de werkzaamheden voor Michel zodat het werk voor hem te overzien blijft. Michel en Djess hebben dagelijks contact over de uitvoering van de werkzaamheden op die dag en daarnaast is er zeker ook ruimte voor een grap en wordt er veel gelachen.”

Michel Hugen (rechts) en Djess Bruggeman

*Met social return wordt het aandeel van een bedrijf in sociaal ondernemerschap bedoeld.