Meedoenpact

Het Meedoenpact is een burgerinitiatief in de gemeente Aalten. Het heeft als doel om inwoners die het (financieel) lastig hebben, te ondersteunen. Het Meedoenpact heeft veel contacten en kent de goede weg naar de hulpverlening.
 

Verbinding

Dini is werkzaam bij Figulus Welzijn en betrokken bij het Meedoenpact. Ze vertelt: “Wij proberen niet alleen advies, hulp en spullen te bieden maar ook verbinding tot stand te brengen. Wij hebben verschillende inlopen en verschillende groepjes voor mensen die niet meer kunnen werken. Zo zijn er bijvoorbeeld groepjes die creatief bezig zijn. Er is van alles mogelijk. Een gesprekje aangaan, fiets op de duo-fiets, samen tekenen..wat iemand maar aanspreekt. En het is heel laagdrempelig, je hoeft geen gegevens aan te leveren, we gaan echt uit van vertrouwen.”

Financiële ondersteuning

Trudi is vrijwilliger en vertelt over de financiële ondersteuning: “Ook kunnen wij of 1 van onze partners financiële ondersteuning bieden. Als iemand bijvoorbeeld met tandartsklachten zit en niet verzekerd is. Dan proberen wij daar een oplossing voor te vinden. Door te kijken naar het recht op bijzondere bijstand of door een financiële bijdrage van de DHA (Diaconale Hulpverlening Aalten).”


“Het heeft mij veel geholpen en gebracht”

Muriel is 1 van de deelnemers en ook betrokken als vrijwilliger. Ze vertelt over haar ervaringen:“Ik had altijd een hele goede baan en werd overbodig verklaard. Ik werd zwanger van mijn vierde kind en kreeg vrijstelling van de sollicitatieplicht, zodat ik voor mijn kinderen kon zorgen. Mijn man en ik gingen uit elkaar en toen kwam ik in de schuldsanering terecht. Zo ben ik met de voedselbank in aanraking gekomen en via daar met het Meedoenpact. Het Meedoenpact heeft overal wel ingangen en denkt altijd graag mee. Mijn advies is: als je hulp nodig hebt, op wat voor manier dan ook, vraag het gewoon. Het heeft mij veel geholpen en gebracht. Er zijn heel veel mensen geweest die voor me klaarstonden in een moeilijke tijd, ik hoop dat ook voor een ander te kunnen doen. Zo heb ik recent meegedacht over hulp voor tieners in armoede, wat we kunnen voor doen voor deze doelgroep. Daar is nu iets voor opgezet waardoor ook zij voor het gala van school leuk voor de dag kunnen komen. Dat zijn mooie dingen.”

Wilt u meer weten?

Het Meedoenpact biedt u een netwerk waarin ze u laten weten als ze iets voor u kunnen betekenen. Abonneer u op de nieuwsbrief via info@meedoenpact.nl of kijk op de website www.meedoenpact.nl.