Coaching naar werk bestaat uit individuele gesprekken en praktische ondersteuning bij de zoektocht naar betaald werk dat haalbaar en passend is. Loopbaanbegeleider Ayla vertelt over het Coaching naar werk-traject van Laborijn.

Ayla:

“Op dit moment is er veel werk op de arbeidsmarkt. Toch lukt het niet iedereen om zelf werk te vinden. Solliciteren vraagt om inzicht in passende en haalbare vacatures, om sollicitatievaardigheden en vooral om een kans om jezelf te mogen voorstellen bij een werkgever. Coaching naar werk helpt werkzoekenden om deze kennis, vaardigheden en kansen te vergroten.”

Passie voor loopbaanbegeleiding

“Ik ben begonnen bij Laborijn als jobcoach voor een doelgroep met een afstand tot werk. Tijdens mijn loopbaan heb ik een passie ontdekt voor loopbaanbegeleiding. Bij Laborijn spreken we iedere dag werkzoekenden die niet goed weten waar hun kansen op de arbeidsmarkt liggen. Ze solliciteren iedere dag en worden net zo vaak weer afgewezen. Dat doet de eigenwaarde van de mens achter de werkzoekende geen goed. Vaak ligt de kern van het probleem bij een gebrek aan inzicht in eigen talenten, affiniteiten en in passende vacatures. Het is mijn doel binnen een Coaching naar werk-traject om de werkzoekende inzicht te geven in zijn/haar kansen op de arbeidsmarkt en om het solliciteren gericht en effectief te doen.”

“Ik ben blij dat ik deze hulp mag bieden”

“Ik start ‘mijn’ trajecten altijd met een goede kennismaking met de persoon achter de werkzoekende. Het concrete solliciteren komt pas als we weten wie de werkzoekende is en wat hij/zij kan in werk en welke vacatures bij hem/haar passen. Daarna werken we samen aan een goed cv en een motivatiebrief en zoeken we vacatures die aansluiten bij de werkzoekende. Het netwerk van de accountmanagers van het Werkgeversservicepunt Achterhoek helpt vervolgens om bij werkgevers in beeld te komen. Samen met het Laborijn-team van jobcoaches en loopbaanbegeleiders hebben we al veel werkzoekenden geholpen aan passend betaald werk. Met gerichte ondersteuning, inzicht en een effectief netwerk van werkgevers komen werkzoekenden een heel eind. Ik ben blij dat ik deze hulp mag bieden.”

Werkzoekenden in de Achterhoek kunnen voor meer informatie terecht op Achterhoekwerktdoor.nl.

Loopbaanbegeleider Ayla