Laura Verheij is 24 jaar en heeft de indicatie beschut werk*. Sinds 2021 is ze bij Laborijn in dienst. Ze is gedetacheerd bij Kringloop Aktief in Doetinchem en heeft het daar erg naar haar zin. Laura en haar jobcoach vertellen erover.

Laura: “Toen ik op mijn 18e van school ben gegaan ben ik gestart met vrijwilligerswerk, in een taartenwinkel. Daarna heb ik bij een dierenasiel vrijwilligerswerk gedaan en ook een tijdje bij een cateringbedrijf gewerkt. Dat bedrijf ging helaas dicht en toen kwam ik bij Laborijn terecht. Daar heb ik eerst een tijdje in de hal gewerkt.”

Colet Migchelbrink is de jobcoach van Laura en vertelt over haar: “We zagen dat het werk in de hal haar te weinig uitdaging bood en zijn op zoek gegaan naar een passende werkplek. Ze wilde graag een werkplek met meer uitdaging en waar ze met verschillende mensen in contact komt. En dat heeft ze bij Kringloop Aktief gevonden.” 

“Ik mag hier helemaal mijn gang gaan”

Laura: ”Ik zorg hier voor de kleding en de schoenen. Ik zorg dat de kleding in de winkel komt te hangen en dat alles netjes blijft. Ik maak de vloer schoon, de pashokjes, de spiegel. En ik maak ook prijskaartjes aan de kleding en kleed de paspoppen aan, dat vind ik het allerleukst om te doen. Ik mag hier helemaal mijn gang gaan, dus dat is wel fijn. En ik verveel me hier nooit dus ik heel erg blij met mijn werk.”

“Hier krijgt ze de tijd en ruimte om te leren”

Colet is een dag per week bij Kringloop Aktief om daar de medewerkers van Laborijn te begeleiden. Laura: “Ik vind het contact met Colet erg fijn. Ze begrijpt me heel goed, ze luistert goed naar me en doet er ook gelijk wat mee.”
Colet: ”Voor Laura is duidelijkheid heel belangrijk, ze moeten weten wat er van haar verwacht wordt. Toen ze hier een jaar geleden begon was ze heel onzeker. Eerst had ze echt stapje voor stapje aansturing nodig en nu krijgt ze een taak en kan ze die helemaal zelfstandig uitvoeren. Hier krijgt ze de tijd en ruimte om te leren en dat is heel fijn.
Ze heeft echt een groei doorgemaakt en heeft nu ook een vast contract met een uitbreiding van haar uren. Stapje voor stapje heeft ze steeds meer taken gekregen. Het is begonnen met alleen opruimen en toen zagen ze hier dat Laura oog heeft voor bijvoorbeeld het op kleur hangen van kleding. Dat is ze dus ook gaan doen. En inmiddels ook de paspoppen en de inrichting van de kledingafdeling. Dat is haar allemaal helemaal eigen geworden en dat zie je terug.”

Video

In een video vertelt Sanne Elkink, een collega van Laura, over Laura en de samenwerking met Laborijn. Klik hier om de video te bekijken(externe link).


* Beschut werk is bedoeld voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking. Mensen die alleen kunnen werken in een ‘beschutte’ omgeving, onder aangepaste omstandigheden. Zij hebben begeleiding en aanpassing van hun werkplek nodig die een reguliere werkgever vaak niet zomaar kan bieden. Voor hen is werken bij Laborijn of via een detachering bij een werkgever waar Laborijn afspraken mee heeft gemaakt, een mogelijkheid. Laborijn biedt beschut werk voor inwoners uit de gemeenten Aalten, Doetinchem en Oude IJsselstreek.