Via zijn VSO*-school begon Jesse Budel 4 jaar geleden met een stage bij Wesselink Kozijnen. Hij werd begeleid door een jobcoach van Laborijn. Inmiddels heeft hij een contract voor onbepaalde tijd. Jesse, zijn jobcoach en zijn leidinggevende vertellen erover.

Jesse:Ik werk nu al bijna 4 jaar bij Wesselink Kozijnen. En sinds 1 mei met een vast dienstverband! Ik vind het leuk om hier te werken. Mijn hobby is ook met computers werken en ik kijk ook filmpjes met houtmachines. Ik wil er nog veel meer over leren. Thuis heb ik ook een houtmachine, maar dat vinden de buren niet zo fijn.”

“Vooral de afwisseling vind ik mooi aan dit werk”

“Ik werk vooral met de grootste houtbewerkingsautomaat. Ik stel de programma’s in en zorg dat het hout vooraf gecontroleerd is op de juiste specificaties. Soms is een stuk hout toch al wat krom en mag het niet in de machine. Nadat het hout is bewerkt controleer ik op de kwaliteit. Soms moet ik een deel opnieuw doen, als het hout is gebarsten ofzo. Als er storingen zijn, vind ik het een leuke uitdaging om het te kunnen verhelpen. Ik werk ook veel aan de montage van raamkozijnen. Allerlei soorten en maten. Vooral de afwisseling vind ik mooi aan dit werk.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Begeleiding van Laborijn

Laborijn begeleidt jongeren die bijna kunnen uitstromen vanuit het VSO/PRO-onderwijs. Zodat er een naadloze overgang is vanuit het onderwijs naar werk. Zo kwam ook Jesse in beeld bij Laborijn en kreeg hij een jobcoach van Laborijn.

Jesse: “Bij de jobcoach kon ik mijn vragen stellen en samen overleggen over werk en de dingen waar ik tegen aan liep. Ook over mijn ontwikkeling in de werkzaamheden zijn goede afspraken gemaakt en dat was fijn.”

Henk Veerbeek, jobcoach van Jesse, vult aan: “De betrokkenheid van Wesselink Kozijnen en zijn leidinggevende, Bert Dierssen, hadden en hebben een mooie invloed op de ontwikkeling van Jesse.”

“Jesse leert vooral in de praktijk en met duidelijkheid in wat er van hem wordt verwacht”

Bert Dierssen, leidinggevende van Jesse: “Ik heb Jesse zien ontwikkelen van een jonge scholier met een stageperiode naar een jongvolwassene die leergierig is, serieus in zijn werk en altijd op tijd is. Jesse komt met goede voorstellen en is gelijkwaardig aan andere collega’s. Ik ben zelf vader van 3 kinderen en gun iedereen een werkplek waarbij de persoon vertrouwen krijgt en de tijd om te ontwikkelen. Het lezen gaat bij Jesse bijvoorbeeld moeilijk, maar door er meer tijd voor te nemen gaat dat verder dan ook weer prima. Jesse leert vooral in de praktijk en met duidelijkheid in wat ervan hem wordt verwacht. Jesse is iemand die graag wat voor een ander wil doen, dat vind ik mooi aan hem. Zo is hij bijvoorbeeld bloeddonor. Of het nou het vervangen van een collega bij een machine is of het donor zijn, Jesse is bereid om te helpen.”

Goede afstemming

“Ik zie het als een uitdaging om een jongere verder te helpen in zijn of haar ontwikkeling. Wat extra stimuleert is dat de ouders van Jesse ook betrokken zijn in de goede afstemming en zelfs op bedrijfsbezoek zijn geweest om te zien wat Jesse doet.
En in samenwerking met de jobcoach van Laborijn zijn er goede werkafspraken gemaakt voor Jesse. Met een mooie volgende stap dat Jesse voor onbepaalde tijd in dienst is per 1 mei. Jesse hoort volwaardig bij het team en doet niet onder voor de collega’s. Het zou dan ook onterecht zijn om nog langer subsidie te willen ontvangen.”

Wesselink ziet af van verdere loonkostensubsidie en jobcoaching.
Laborijn wenst Jesse en Wesselink Kozijnen een fijne en langdurige samenwerking!