Jeroen Spruit is door het dagelijks bestuur van Laborijn benoemd tot algemeen directeur. Na het vertrek van Jan-Henk Janssen in oktober 2021 was Jeroen al waarnemend algemeen directeur. Vanaf 15 februari neemt hij de rol van algemeen directeur definitief op zich.

Werken vanuit de bedoeling

Jeroen werkt sinds 2017 voor Laborijn, eerst als afdelingsmanager en later als adjunct-directeur. Daarvoor heeft hij in verschillende leidinggevende rollen gewerkt bij gemeenten.

Jeroen: “Ik ben zeer gemotiveerd om vanuit deze nieuwe verantwoordelijkheid de komende jaren een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Laborijn naar een sterk sociaal ontwikkelbedrijf. Daarin staat de kracht van passend werk centraal. Laborijn staat er goed voor. Inwoners en samenwerkingspartners ervaren een ‘ander’ Laborijn. Niet zozeer regels en procedures maar onze bedoeling staat centraal in ons handelen. Wij zijn er om iedere inwoner te helpen aan betaald werk en als dat (nog) niet lukt hem of haar te ondersteunen bij het participeren in de samenleving.

Koers bestendigen

Jorik Huizinga, wethouder van de gemeente Doetinchem en bestuurslid van Laborijn, kijkt tevreden terug op het selectieproces: “We hebben gekozen voor een uitgebreide procedure in nauwe samenwerking met leden van het managementteam en de Ondernemingsraad van Laborijn. Samen hebben we het wervingsprofiel opgesteld. Er waren zowel externe als interne kandidaten. Uiteindelijk kwam Jeroen Spruit als meest geschikte kandidaat naar voren.

We zijn erg blij met de benoeming van Jeroen. Wij hebben hem in zijn huidige rol leren kennen als een enthousiaste leider met een bijzondere gedrevenheid voor Laborijn. Hij is een stevige directeur met kennis van zaken. Uitermate geschikt om in zijn nieuwe rol de leiding te nemen binnen Laborijn en in de relaties met onze omgeving. Het dagelijks bestuur heeft er alle vertrouwen in dat we met de keuze voor Jeroen Spruit de huidige koers van Laborijn kunnen continueren en bestendigen.”