Door de alsmaar stijgende energieprijzen hebben steeds meer mensen moeite om hun energierekening te betalen. Wilt u deze mensen helpen door tips te geven over energiebesparing en kleine bespaarproducten te installeren? Dat kan als energiebespaarmaatje!

Wat gaat u doen?

Als Energiebespaarmaatje gaat u als vrijwilliger mensen helpen door samen te kijken naar hun energierekening. U geeft tips over gedragsverandering maar bekijkt ook of er (kleine) energiebesparende maatregelen in de woning genomen kunnen worden. Vervolgens gaat u samen met de bewoner de energiebesparende producten daadwerkelijk bestellen middels een cadeaubon, op een speciaal voor dit project ingerichte webshop. Ook helpt u de bewoner (indien gewenst) bij het installeren en uitleggen van de producten.

Meld u nu aan

Ga voor meer informatie en aanmelden naar agem.nl/energiebespaarmaatje(externe link).

Voordat u start als Energiebespaarmaatje wordt u in 2 trainingsavonden opgeleid. In december worden er nieuwe trainingsavonden georganiseerd.

Energieloket Agem: hét energieloket van de Achterhoek

Agem voert het energieloket van 9 Achterhoekse gemeenten uit, waaronder die van Aalten en Doetinchem. Bij het energieloket van Agem kunt u terecht voor alles wat met energie besparen te maken heeft. Bijvoorbeeld voor hulp bij energie besparen of opwekken. Agem biedt volop informatie over energiebesparing, en een gratis telefonisch energieadvies. Ook voor subsidies en leningen kunt u bij het energieloket terecht.

Klik hier voor meer informatie(externe link)