Begin februari 2024 hebben de eerste 3 deelnemers van de leerlijn horeca hun praktijkbewijzen van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca)behaald.

De leerlijn horeca is een traject van 13 weken waarin verschillende vaardigheden worden behandeld, zoals snijtechnieken, koken van producten, werkplek inrichten, werknemersvaardigheden en het mise en place maken. Binnen het traject hebben de deelnemers 3 branche erkende praktijkbewijzen behaald.

Per kwartaal is er ruimte voor 4 inwoners. Zij volgen 2 ochtenden per week een leerprogramma volgens de SVH 'Bas en Kas’-methodiek. Na dit traject wordt er 3 maanden werkervaring opgedaan bij een extern bedrijf of binnen onze eigen horeca-locaties. Aan de leerlijn zijn een jobcoach en een accountmanager gekoppeld die zich richten op de ontwikkeling binnen de leerlijn en de doorstroom een externe stage-of werkplek.

Vanuit Laborijn is er in het vierde kwartaal van 2023 ook een projectleider gestart voor de regionale aanpak onbenut arbeidspotentieel, waarin we leerlijnen Achterhoek breed organiseren en openstellen. Laborijn neemt in deze aanpak de leerlijn horeca voor haar rekening.

Inmiddels is er weer een nieuwe groep deelnemers vol enthousiasme gestart met de leerlijn.