Sinds 4 oktober verzorgt Tesoro Eten & Drinken de volledige catering bij Laborijn in Aalten. Sinds 1 januari 2017 is er al een samenwerking met Tesoro en Laborijn. Dagelijks verzorgt Tesoro voor Laborijn de volledige catering van het bedrijfsrestaurant in Doetinchem en worden medewerkers van Laborijn begeleid in hun ontwikkeling in de horeca.

Lunch in Aalten werd gemist

Heleen Helmers, jobcoach van Laborijn: “Uit een medewerkerstevredenheidsonderzoek bleek dat de mogelijkheid om lunch te kopen in Aalten erg gemist werd. Vanuit hier zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden. De prettige samenwerking tussen Laborijn en Tesoro was er al dus de keuze was snel gemaakt.”

Assortiment

Patrick Post, begeleider Tesoro: “Wij starten met een klein assortiment. Deze kan bij succes worden uitgebreid. Dan hebben we het over een soep, diverse belegde broodjes denk aan tonijn, brie, gezond en gerookte kip, bakje rauwkost en maaltijdsalade. Daarnaast is er een afwisselende warme snack.”

Werkplek midden in de samenleving

Heleen: “Twee medewerkers die tot voor kort werkzaam waren in het werkleercentrum van Laborijn maken de overstap naar Tesoro, in de vorm van een werkervaringsplek. Op deze manier kunnen ze zich binnen Tesoro in een veilige werkomgeving verder ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is om de medewerkers dusdanig te ontwikkelen dat ze in de toekomst wellicht kunnen doorgroeien naar werk bij een ander cateringbedrijf. Zo komt er dan weer een plekje vrij voor iemand anders die zich in dit leerwerktraject kan ontwikkelen.

Krachten bundelen

Dit kenmerkt de kracht van de samenwerking, Laborijn en Tesoro bundelen de krachten om mensen middels werkervaringsplekken de kans te geven zichzelf te ontwikkelen. Daarmee leeft bij beide organisaties hetzelfde doel. Namelijk de ontwikkeling van de deelnemers op deze mooie werkplek midden in de samenleving. Daar doen we het tenslotte voor!”

Klik hier voor meer informatie over de samenwerking