Inwoners van gemeente Doetinchem met een laag inkomen (maximaal 130% van de bijstandsnorm) kunnen in november en december in totaal 3 keer een boodschappenpas aanvragen. Elke pas heeft een waarde van € 50 en kan gebruikt worden bij verschillende supermarkten in de gemeente.

Inwoners kunnen met de pas naar eigen inzicht hun boodschappen kopen. Op deze manier probeert de gemeente de dure feestmaanden voor deze groep inwoners te verzachten. 

De boodschappenpas bestelt u op meedoenarrangement.nl

Komt u in aanmerking voor de boodschappenpas? Op de website meedoenarrangement.nl(externe link) kunt u de pas aanvragen. Heeft u nog geen Meedoenarrangement? Meld u zich dan eerst aan (via aanmelden op de website). Bij uw aanvraag stuurt u de volledige bankafschriften van de laatste 2 maanden mee. Zonder deze gegevens kan uw aanvraag niet worden behandeld.
Is uw aanvraag toegekend? Dan kunt u de boodschappenpas bestellen. De boodschappenpas vraagt u per huishouden aan. Voor de boodschappenpas wordt niet gekeken naar de hoeveelheid spaargeld op uw rekening. 

U kunt de boodschappenpas 3 keer bestellen

De pas is 3 keer te bestellen. De eerste pas kunt u t/m 21 november 2022 bestellen. Op de website van het Meedoenarrangement(externe link) leest u wanneer u de volgende 2 passen kunt bestellen.

Klik hier om voor meer informatie op de website van gemeente Doetinchem(externe link)