Samen met De Graafschap biedt Laborijn voor inwoners met een Participatiewet-uitkering en Wsw-medewerkers een beweegprogramma; Bewegen naar (detacherings-) werk.

Het doel van dit programma is om de deelnemers, die bemiddelbaar zijn voor werk of een nieuwe detacheringsplek, een extra boost te geven om vol vertrouwen naar een werkende toekomst te stappen. De komende tijd gaan de deelnemers samen bewegen en zich voorbereiden op hun presentatie voor enkele werkgevers uit de regio.

“We hopen op een aantal mooie matches tussen werkzoekenden en werkgevers”

Corine van Rijn, trainer/re-integratieconsulent bij Laborijn, vertelt over het programma:

“We starten met 2 groepen (1 met Wsw-medewerkers en 1 met inwoners met een Participatiewet-uitkering) van 6 deelnemers met een programma van 6 weken. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een sollicitatietraining waarin gespreksvoering geoefend wordt, een beweegprogramma en een voorbereiding op een presentatie voor werkgevers. Aan De Graafschap en haar stichting (De Graafschap verbindt(externe link)) hebben we gevraagd om het beweegprogramma vorm te geven en hun bedrijvennetwerk in te zetten. Tijdens de laatste bijeenkomst gaan de deelnemers middels een netwerklunch zichzelf presenteren aan werkgevers.

We streven naar een resultaat waarbij de deelnemers zich actief inzetten, zich bewust zijn van hun eigen lichaamstaal, verbeteropties kennen en zich kunnen presenteren aan werkgevers uit de regio. We hopen dat er een aantal mooie matches gemaakt kunnen worden tussen werkzoekenden en werkgevers; voor een werkervaringsplaats of een betaalde baan. Want er is genoeg talent in deze regio.

We kijken goed naar wat de deelnemers nodig hebben om goed tot hun recht te komen op de juiste werkplek/bij de juiste werkgever. Als deze opzet goed blijkt te werken dan zullen er meerdere groepen volgen.”

Kick-off

Op 3 juni 2021 vond de kick-off van het programma plaats in het stadion van De Graafschap. De deelnemers werden toegesproken door Jorik Huizinga (wethouder gemeente Doetinchem). Jan-Henk Janssen (algemeen directeur Laborijn) en Hans-Martijn Ostendorp (algemeen directeur De Graafschap). Hans-Martijn: “Wij zijn heel blij dat we dit traject samen met Laborijn op kunnen starten. We willen allemaal graag meedoen in de samenleving. De Graafschap is onderdeel van de samenleving en wij dragen er dan ook graag ons steentje aan bij. Door jullie te helpen en ook te leren van jullie talenten.”