Anzehla werkt bij FAL Duiven

Anzehla Kystenko is een Oekraïense dame van 28 die cum laude afgestudeerd is als Chemisch Technologe aan de Oekraïense State Chemical Technological University. Door de oorlog in Oekraïne is zij naar Nederland gevlucht en in Doetinchem komen wonen. Anzehla wilde graag in Nederland in haar vakgebied aan de slag en nam contact op met Laborijn/WSPA (WerkgeversServicepunt Achterhoek).

Anne-Marie Weber (accountmanager Laborijn/WSPA) ging na een prettige kennismaking met Anzehla voor haar op zoek naar een passende baan.

Anne-Marie: “Bij deze zoektocht viel ons oog op de vacature ‘Analist QC’ bij Farmaceutisch Analytisch Laboratorium Duiven, kortweg FAL Duiven. Deze vacature sloot perfect aan op de achtergrond van Anzehla en zo werd ze vorige week uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Het bleek direct de perfecte match! De gedrevenheid en spontaniteit van Anzehla, een goede beheersing van de Engelse taal
en haar uitgebreide vakkennis zorgden ervoor dat zij tijdens het gesprek direct een contract aangeboden kreeg en zelfs maandag (23 januari) al kon starten!”

Taart

Om dit te vieren ben ik naar Duiven gereden en heb ik samen met Anzehla, het team van Laboranten en haar manager Marijana van Toor taart gegeten op dit mooie resultaat! Anzehla heeft als Oekraïense vluchteling haar droombaan kunnen vinden én bovendien ook nog eens in de regio. Dank aan FAL Duiven voor deze prettige samenwerking!”

Anzehla Khrystenko (links) en Marijana van Toor, Manager QC bij FAL in Duiven (rechts)

Werk voor Oekraïense vluchtelingen?

Heeft u openstaande vacatures en wilt u vluchtelingen uit Oekraïne werk bieden? Neem dan contact op met het Regionaal MobiliteitsTeam (RMT) 'Achterhoek Werkt Door'.