Accountmanager Joris-Jan brengt werkzoekenden en werkgevers bij elkaar

“Coaching naar werk helpt om een goede match te maken tussen mens en werk”


Joris-Jan vertelt:
“Vanuit mijn rol als accountmanager bij Laborijn en het WSPA spreek ik iedere dag met werkgevers die personeel zoeken en werkzoekenden die werk zoeken. Eenvoudig om die bij elkaar te brengen zou je denken. Maar dat is vaak niet het geval. Want aan de ideale match moet meestal nog flink gewerkt worden.”

Netwerk van lokale werkgevers

“Tijdens de Coaching naar werk-trajecten worden werkzoekenden bij mij aangemeld voor hulp bij het vinden van betaald werk. Meestal gaat het om werkzoekenden met aandachtspunten in hun functioneren in werk. Voor deze groep betekent passend werk vaak dat er aanpassingen in de taak- en werksituatie nodig zijn. Gelukkig hebben mijn collega’s en ik in de afgelopen jaren een fijn netwerk opgebouwd van lokale werkgevers die bereid zijn om werknemers een kans te geven. Deze maatschappelijk betrokken werkgevers zijn een onmisbare schakel bij onze bemiddeling naar werk."

Instrumenten

"Tijdens een traject Coaching naar werk hebben we een aantal instrumenten die wij kunnen inzetten. Zo kunnen wij een proefplaatsing inzetten om de werkgever en werknemer de tijd te geven om te beoordelen of de match passend is. Meestal houdt de werknemer dan nog tijdelijk zijn/haar uitkering. Daarnaast kunnen we een van onze jobcoaches inzetten om de werknemer en werkgever tijdens de proefplaatsing te ondersteunen op de werkplek. Als er mogelijk sprake is van verminderde loonwaarde
kunnen wij een loonwaardemeting uitvoeren. Is er sprake van verminderde
loonwaarde, dan zijn loonkostensubsidie, duurzame jobcoaching en een no risk polis aan de orde.”

Accountmanager Joris-Jan