Werkacademie

U bent hier: Home / Ik zoek werk / Werkacademie

Werkacademie

Laborijn beschikt over 3 Werkleercentra (WLC's). In Ulft, Doetinchem en Aalten. Hier volgen deelnemers onder meer trainingen die te maken hebben met werk, wat gecombineerd wordt met werk of een werkstage. De bedoeling is dat deelnemers door te werken en te leren klaargestoomd worden voor een nieuwe toekomst op de arbeidsmarkt.

Zo is er de Werkacademie, een 13-weeks traject voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de Werkacademie worden zij uitgedaagd om (weer) de leiding te nemen in hun leven met als einddoel: duurzaam (betaald) werk.

De Werkacademie is bedoeld om werkzoekenden te helpen op de weg (terug) naar werk. Deelnemers volgen traject in 1 van de Werkleercentra van Laborijn. Het is een traject op maat dat bestaat uit minimaal een werkstage en daarnaast zo’n 8 uur training per week. Bijvoorbeeld sollicitatievaardigheden, training in taal, sociale- en/of beroepsvaardigheden. De werkstage kan bij een werkgever plaatsvinden of in een WLC van Laborijn. Per deelnemer is veel persoonlijke aandacht en kijken we wat passend is. Dat geldt ook voor de trainingen.


Deelname gaat altijd in overleg met een consulent. Samen wordt eerst gekeken of een traject passend is en hoe dit ingevuld kan worden.