Ik krijg minder geld en kom in de financiële problemen! Wat kan ik doen?

Ik krijg minder geld en kom in de financiële problemen! Wat kan ik doen?

Antwoord:

Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Helaas kunnen wij deze regeling niet veranderen. Dit is een besluit van de Rijksoverheid, niet van Laborijn.

Regelingen
Mogelijk kunt u wel gebruik maken van andere regelingen bij uw gemeente, zoals de Meedoenregeling. Bekijk hiervoor ook de speciale folder 'Laag inkomen' met regelingen van de gemeenten Aalten, Doetinchem en Oude IJsselstreek voor mensen met een laag inkomen. Deze folder ontvangt u bij uw klantenmap of kunt u afhalen bij de balies van Laborijn. Wilt u graag een exemplaar thuis ontvangen? Vraag er dan telefonisch of per e-mail 1 aan (klik hier voor de gegevens).

Hulp bij schulden
De gemeenten Aalten, Doetinchem en Oude IJsselstreek helpen inwoners met schulden ook bij hun problemen. Neemt u voor meer informatie contact op met het Buurtplein (als u in Doetinchem woont) of met het Zorgloket (als u in Oude IJsselstreek of Aalten woont). Gemeenten beschikken meestal over schulddienstverlening. Hierbij kunnen inwoners met schulden rekenen op ondersteuning vanuit de gemeente.