Via Laborijn het heftruckcertificaat én werk

Via Laborijn het heftruckcertificaat én werk

Via de Werkacademie begeleidt Laborijn sinds september 2017 werkzoekenden naar een nieuwe baan. Inmiddels hebben 35 kandidaten hun weg terug naar de arbeidsmarkt gevonden. Vijf kandidaten zijn via de Werkacademie al omgeschoold tot heftruckchauffeur. Zij behaalden 21 november 2017 hun heftruckcertificaat.

Nieuwe werkwijze

De Werkacademie is de nieuwe, innovatieve werkwijze van Laborijn om inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan werk te helpen. Het ondersteuningsaanbod sluit aan op de mogelijkheden van de individuele deelnemer, maar ook op mogelijkheden van de deelnemer op de arbeidsmarkt. Omdat op dit moment de vraag naar heftruckchauffeurs erg groot is, schoolt Laborijn een aantal werkzoekenden om tot (gecertificeerd) heftruckchauffeur.

Investeren in vakmanschap

“Zodra deze deelnemers hun certificaat hebben behaald, ligt de arbeidsmarkt voor hen open”, aldus Anne Welling, re-integratieconsulent bij Laborijn. “Door te investeren in de werkzoekende en het vakmanschap te vergroten, wordt ook de kans op terugval in de bijstand sterk verminderd.” Met de omscholing tot heftruckchauffeur biedt Laborijn deelnemers de stap ‘van baan- naar werkzekerheid’. “Hiermee bedoelen we dat we investeren in de ontwikkeling van werkzoekenden door hen daadwerkelijk een vak(manschap) bij te brengen. En vakmensen hebben altijd werk, weliswaar niet altijd bij dezelfde werkgever, maar dat is ook niet meer van deze tijd.”

Intensieve begeleiding

Deelnemers aan de Werkacademie zijn werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de Werkacademie worden zij uitgedaagd om (weer) de leiding te nemen in zijn/haar eigen leven met als einddoel: werk en economische zelfstandigheid. Gedurende het 12-weekse traject draait dan ook alles om het snel vinden van duurzaam regulier werk. De deelnemers werken maximaal 16 uur per week in het Werkleercentrum van Laborijn in Ulft. Daarnaast kunnen de deelnemers rekenen op gerichte ondersteuning. De deelnemers worden bij deze banenjacht intensief en groepsgewijs begeleid door medewerkers van Laborijn.