Verblijf in buitenland tijdens coronacrisis

Verblijf in buitenland tijdens coronacrisis

Verblijft u in het buitenland of ben u van plan om naar het buitenland te gaan?
De duur van uw verblijf in het buitenland is op dit moment geen zekerheid. Uw verblijf in het buitenland kan, vanwege de coronacrisis, ongepland worden verlengd. Wat u, als klant van Laborijn, dan moet doen, leest u hier.

Reisadvies

De Rijksoverheid geeft reisadviezen. Wij raden u aan om deze adviezen ter harte te nemen. Op onderstaande website leest u meer over het reisadvies van verschillende bestemmingen: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Is uw verblijf in het buitenland langer vanwege corona?

U mag elk kalenderjaar 4 weken in het buitenland verblijven. Gedurende uw verblijf van 4 weken heeft u recht op uw uitkering. Verblijft u langer dan 4 weken in het buitenland? Dan heeft u, in beginsel, geen recht meer op uw uitkering. De reden waarom u langer in het buitenland verblijft doet er niet toe. Dus als uw vlucht wordt geannuleerd of u met de auto het gebied niet kunt verlaten (bijvoorbeeld door een lockdown van een land of een stad), kan dit gevolgen hebben voor uw recht op een uitkering. Houdt u hiermee rekening bij het plannen van uw vakantie.

Arbeids- en re-integratieverplichting

Volgt u een re-integratietraject, opleiding of stage? Of doet u een andere activiteit gericht op werk? Dan moet u toestemming vragen aan uw contactpersoon om deze activiteit te mogen onderbreken.

Als u, op korte termijn, zicht heeft op een (betaalde) baan geven wij u geen toestemming.
In alle andere gevallen bespreken wij samen met u de mogelijkheden voor uw verblijf in het buitenland.

Verblijft u in quarantaine? Dan gaan wij samen met u in overleg over uw mogelijkheden.
U krijgt dan bijvoorbeeld (thuis)opdrachten of uw traject wordt verlengd.  

Houdt u hiermee rekening bij het plannen van uw vakantie.

Wat moet u doen als uw verblijf (onbedoeld) wordt verlengd?

Als u niet op de aangegeven datum terug kunt zijn moet u dit zo snel mogelijk doorgeven aan Laborijn. En meldt u zich bij thuiskomst zo snel mogelijk bij uw consulent inkomen zodat hij/zij weet dat u weer terug bent in Nederland.

Ook is het van belang dat u ons op de hoogte houdt van de door u onderzochte mogelijkheden om terug te reizen naar Nederland.

Moet u in quarantaine?

Reizigers die naar Nederland reizen vanuit een land dat niet op deze lijst staat, krijgen het dringende advies om na aankomst 14 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Dit geldt ook voor reizigers uit Servië en Montenegro.