Theatergroep Laborijn op 27 juni in De Gruitpoort

Theatergroep Laborijn op 27 juni in De Gruitpoort

Een voorstelling over werk door mensen met een afstand tot werk

Op woensdag 27 juni om 20.00 uur treedt theatergroep Laborijn, een gezelschap dat bestaat uit mensen met een afstand tot werk (doordat ze een SW-indicatie of een uitkering hebben), op in de Gruitpoort met de voorstelling ‘Van zessen klaar’.

De speciaal voor de groep geschreven voorstelling gaat over werk en wat er met je gebeurt als je lang werkloos bent of werkt met een beperking. Die laat zien wat werk en werkloosheid met mensen doet. Wie deze mensen zijn en wat ze elke dag opnieuw motiveert.

Kritische noot
Regisseur Jos Spijkers: “Wat ik doe, is een kritische noot plaatsen bij ons idee over werken, het ideaalbeeld dat ‘werk’ de oplossing is voor alles en de enorme druk die de maatschappij op mensen legt om aan het werk te gaan en te blijven. Ik morrel daar aan, probeer het gat te dichten tussen dat ideaal en de mens die eraan moet voldoen.”

Ervaren spelers
Inmiddels is dit de derde voorstelling die voor de theatergroep gemaakt is. De spelers hebben daardoor ook al heel wat ervaring. Jos: ”We hebben gespeeld voor het Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid, op congressen, voor netwerken van werkgevers, voor raadsleden en ambtenaren. We geven de mensen over wie zij praten en beslissen, een gezicht en dat maakt veel indruk. Soms worden we als ‘bij-act’ gevraagd, blijken wij het hoofdbestanddeel van de bijeenkomst te zijn.”

Recht uit het hart
Directeur van Laborijn Betty Talstra beaamt hoe indrukwekkend de voorstelling is:
“Vaak zijn de reacties emotioneel, tot tranen toe, recht uit het hart. En dat is de voorstelling ook. Want het gaat over fundamentele waarden en de kwetsbaarheid van mensen die niet goed kunnen omgaan met stress, druk en verwachtingen.”  

De voorstelling bijwonen?
Kaarten à €8.50 zijn verkrijgbaar bij De Gruitpoort.
Klik hier om online kaarten te bestellen.