Tesoro neemt horeca bij Laborijn over

Tesoro neemt horeca bij Laborijn over

Persbericht, 5 december 2016

Tesoro Eten & Drinken, een initiatief van zorgorganisatie Elver, neemt de horecaservice bij Laborijn per 1 januari 2017 over van Albron. Medewerkers van Laborijn die nu al voor Albron werken, gaan straks samen met cliënten van Elver de horeca runnen. Er komt een nieuwe kaart met daarop veel verse producten zoals soep, salade en de bekende Italiaanse Tesoro sandwiches.

Patrick Post van Tesoro, en Clemens Kock, staffunctionaris bij Elver, zijn erg enthousiast over de uitbreiding. “Dit biedt zoveel mooie nieuwe kansen voor onze cliënten, maar ook voor medewerkers van Laborijn!  Er komt een broodjes bestelservice, die lunch bezorgt in de regio Doetinchem, en kan er gebruik worden gemaakt van vergaderzalen en catering. Om de huidige  medewerkers van Laborijn een kans te bieden op bredere horeca ervaring, is er uitwisseling mogelijk tussen de horecaservice van Laborijn en Tesoro in ’t Brewinc.”

Ook Betty Talstra, algemeen directeur Laborijn, is blij met de samenwerking. “Het zorgt ervoor dat wij meer mensen in de horecabranche aan het werk kunnen helpen doordat zij ook opleiding krijgen en werkervaring opdoen. Voor Laborijn betekent deze samenwerking dat we samen met Elver mensen aan het werk helpen.”

Verbouwing voor Tesoro-concept bij Laborijn

Op dit moment worden de keuken en het restaurant van Laborijn op de locatie Terborgseweg 106 voor de opening in januari bedrijfsklaar gemaakt. Wel staat in het voorjaar nog een verbouwing gepland, zodat het Tesoro concept ook bij Laborijn herkenbaar aanwezig is. 

Over Elver en Tesoro

Elver biedt wonen, dagbesteding, zorg en behandeling aan mensen met verstandelijke beperking. Ongeveer 50 cliënten van Elver hebben arbeidsmatige dagbesteding bestaande uit een gevarieerd aanbod van licht industriële werkzaamheden, houtbewerking of het maken van kaarsen in één van de hallen van Laborijn. Ook lunchroom Tesoro in ’t Brewinc aan de IJsselkade in Doetinchem is een dagbestedingsinitiatief van Elver. Cliënten krijgen hier de kans om horeca ervaring op te doen midden in de maatschappij.

Over Laborijn

Laborijn voert de Participatiewet uit voor de gemeenten Doetinchem en Oude IJsselstreek en vanaf 1 januari 2017 ook Aalten. Bij Laborijn staat werk voorop. Elke inwoner moet kans hebben op een zo zelfstandig mogelijk leven. In de visie van Laborijn draagt werk daaraan bij. Laborijn ondersteunt inwoners voor wie werk niet vanzelfsprekend is, op weg naar hun baan.