Samenwerking met Graafschap College

Samenwerking met Graafschap College

Maandag 27 augustus hebben Betty Talstra (algemeen directeur van Laborijn) en Alain van de Haar (sectordirecteur Educatie & Participatie van het Graafschap College) hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking krijgt vorm in de Werkacademie van Laborijn.

Een op maat gemaakt ondersteuningsaanbod
Deelnemers aan de Werkacademie zijn werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de Werkacademie worden zij uitgedaagd om (weer) de leiding te nemen in hun leven met als einddoel: duurzaam werk. Via werken, bij Laborijn of bij een aan de Werkacademie gelieerde ondernemer, en leren krijgen kandidaten een ‘op maat’ gemaakt ondersteuningsaanbod. De inhoud van het leerdeel wordt samen met het Graafschap College vormgegeven. Het beste van twee werelden: Laborijn heeft kennis van re-integratie en het Graafschap College in vakgericht opleiden.

Bundelen van krachten
Het bedrijfsleven in de Achterhoek kent momenteel veel mogelijkheden voor goed opgeleide arbeidskrachten. Door het bundelen van de krachten tussen Laborijn en het Graafschap College worden kandidaten gericht opgeleid voor kansrijke beroepen. In de Werkacademie worden kandidaten ontwikkeld om voor nu en in de toekomst een werk-zeker bestaan te hebben.


Betty Talstra (algemeen directeur van Laborijn) en Alain van de Haar (sectordirecteur Educatie & Participatie van het Graafschap College) tekenen de samenwerkingsovereenkomst.