Match van de maand: Nienke en Stichting Aktief

Match van de maand: Nienke en Stichting Aktief

Iedere maand zet Laborijn een geslaagde ‘match’ in de schijnwerpers. Deze maand is het de match tussen Nienke en Stichting Aktief.

Een passende baan laat mensen groeien. Het leidt tot economische zelfstandigheid, tot integratie, brengt structuur in het leven, bevordert de gezondheid en welzijn en versterkt de persoonlijke ontwikkeling. Veel bedrijven in de Achterhoek maken inmiddels werk van hun sociale betrokkenheid. Ze geven werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Iedere maand zet Laborijn een geslaagde ‘match’ in de schijnwerpers. Deze maand is het de match tussen Nienke en Stichting Aktief.

In maart 2017 kwam Nienke zonder werk thuis te zitten. Inmiddels werkt ze bij Stichting Aktief en dat ervaart ze als de schouders eronder en aanpakken. Nienke is enorm blij dat zij haar rentree heeft gemaakt op de arbeidsmarkt: “Ik kwam regelmatig bij de winkels van Aktief, op zoek naar iets bijzonders. Dat ik hier nu een betaalde baan heb, vind ik écht heel erg fijn. Geen dag en geen mens is hetzelfde! Werken bij Aktief is voor mij een enorme leuke uitdaging.”

Succesvol proefdraaien
Gemiddeld werkt Nienke vier dagen per week. De begeleiding die ze vanuit Laborijn kreeg, vormde uiteindelijk de opmaat naar een hernieuwd werkzaam leven. Ze heeft bij Aktief eerst een maand proefgedraaid. Ze werkte op de verschillende locaties, zodat ze een duidelijk beeld kreeg van Aktief. Hierdoor kwam ze erachter dat het werk bij haar past en dat ze er zelfs in kan door groeien. “Iedere plek is anders, ik heb al veel geleerd. Het samenwerken met mijn collega's en  zorgen voor een positieve plek, met een tevreden klant, dat is mijn drive!”, zegt ze.

Tevreden
Ook Aktief is zeer tevreden met de match. “Na één maand proefdraaien wisten wij het zeker, Nienke hoort bij Aktief. Zij ziet het werk liggen en werkt goed samen met alle teamleden”, aldus vestigingsmanager Gonny Pastoor.

Plezier in werk
Stichting Aktief stelt zich mede ten doel de maatschappelijke belangen te behartigen. Kringloopbedrijven zijn ideaal om mensen die op welke wijze dan ook tijdelijk buiten het arbeidsproces staan een zinvolle invulling van hun dag te geven en hiermee de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Aktief biedt toekomstige werknemers structuur en zorgen ervoor dat mensen weer het plezier in werk terugvinden.


Nienke ontving, samen met vestigingsmanager Gonny Pastoor, uit handen van Laborijn-bestuurder en wethouder Peter van de Wardt de ‘Match-van-de-maand-taart’.