Match van de maand: Nathalie en Ulamo

Match van de maand: Nathalie en Ulamo

Een passende baan laat mensen groeien. Het brengt structuur in het leven, bevordert de gezondheid en het welzijn, versterkt de persoonlijke ontwikkeling en leidt tot economische zelfstandigheid.

Veel bedrijven in de Achterhoek maken inmiddels werk van hun sociale betrokkenheid. Ze geven werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Iedere maand zet Laborijn een geslaagde ‘match’ op de arbeidsmarkt in de schijnwerpers. Deze maand is het de match tussen Nathalie Peters en Ulamo/Euro Planit Personeelsdiensten.

Jarenlang moest Nathalie noodgedwongen gebruik maken van een bijstandsuitkering (per 1-1-2015 Participatiewet genoemd). Het lukte haar maar niet om aan betaald werk te komen. Totdat ze in het najaar van 2017 deelnam aan de Werkacademie Laborijn. Het curriculum van de Werkacademie Laborijn kent een actieve en activerende benadering gericht op veel fysieke contactmomenten, leren en ontwikkelen, werken en oprechte aandacht, waarbij het vergroten van het ‘doen-vermogen’, het maken van een plan hoe terug te keren naar de arbeidsmarkt, voorop staat.

Nathalie nam actief deel aan het leerdeel van de Werkacademie Laborijn, gegeven door trainster Annelies Berkhout. Annelies: “Na wat opstartproblemen op gebied van werknemersvaardigheden en het opstellen van een goede cv en motivatiebrief, heeft Nathalie laten zien dat zij er aan toe was om betaald werk te gaan verrichten.”

In oktober 2017 sprak Nathalie met Euro Planit Personeelsdiensten, verantwoordelijk voor het werven en selecteren van kandidaten voor Ulamo. Zowel Euro Planit Personeelsdiensten als Ulamo wilden haar graag per direct werk bieden. Ze kreeg de gelegenheid ervaring op te doen en (interne) lascertificaten te behalen. Sinds november werkt Nathalie met plezier bij Ulamo.

Omdat het een dienstverband betreft via een uitzendbureau, stopt Laborijn niet direct de uitkering maar laat deze maximaal drie maanden geblokkeerd doorlopen voor het geval het werk stopt en de kandidaat toch weer aangewezen is op een uitkering. Dit was na drie maanden niet het geval, waardoor er definitief tot beëindiging overgegaan kon worden.

Laborijn wenst Nathalie nog veel werkplezier bij Ulamo en succes met het behalen van haar lasdiploma. 

Van links naar rechts: Lotte Balduk van Europlanit, Nathalie Peters en Anna Reszka, ploegleider van Ulamo