Match van de maand: Marco en Staja Constructie

Match van de maand: Marco en Staja Constructie

Iedere maand zet Laborijn een succesvolle match in het zonnetje en wordt er getrakteerd op taart. Deze maand is het de match tussen Marco Brink uit Doetinchem en Staja Constructie, mede mogelijk gemaakt door uitzendbureau Select4U.

Marco was jarenlang werkzoekend, heeft wel zijn competenties en vaardigheden op peil weten te houden door (vrijwilligers)werk te verrichten bij Kringloopbedrijf Aktief maar kwam helaas door de crisis niet aan een betaalde baan.

Aan de slag als lasser
De re-integratieconsulent van Marco was op de hoogte van het feit dat Marco in het bezit was van las-diploma’s maar dat hij de afgelopen jaren dit werk, wegens gebrek aan vacatures, niet meer in de praktijk had gebracht. “Ooit hoorde ik Maarten Wolvetang van Select4U stellig zeggen dat een goede lasser geen uitkering hoeft te ontvangen en die uitspraak is me altijd bij gebleven,” vertelt Anne Welling, re-integratieconsulent van Laborijn.  “Dus ik heb contact gezocht met technisch uitzendbureau Select4U. Maarten twijfelde geen moment en maakte direct een afspraak met Marco en met Wito Bongers van het Techniek Praktijk Centrum in Doetinchem. Er werden al snel een paar herhalingslessen lassen aan Marco aangeboden en na twee lessen had Marco het lassen weer onder de knie.”

Via Select4U en Laborijn kwam het daarna tot een korte proefplaatsing bij Staja Constructie te Hengelo (Gld) en aansluitend tot een arbeidsovereenkomst.

Staja Constructie
“Staja Constructie produceert uiteenlopende hightech producten. Achtergrond of leeftijd spelen bij ons geen rol, wel het bezit van technische vaardigheden. Marco bezit deze en daarom hebben wij hem een kans gegeven. Ook wij willen werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans bieden“ aldus bedrijfsleider Chris te Stroet.

Select4U
Select4U is een uitzendbureau met als specialiteit de techniek. “We willen via een open, eerlijk en persoonlijk contact vraag en aanbod bij elkaar brengen. Bij ons staat de persoonlijke benadering en daardoor de mens centraal”, aldus Maarten Wolvetang, eigenaar en intercedent van Select4U. “Het was een leuke uitdaging om Marco te stimuleren om weer terug te keren naar zijn ‘oude’ vak door hem te overtuigen van zijn kwaliteiten. Ik ben dan ook heel blij dat deze match is gelukt en hoop op een langdurig dienstverband voor Marco.“

“De motivatie van zowel Marco maar ook van beide bedrijven om werkzoekenden zoals Marco een kans te geven was voor Laborijn reden om te trakteren op de Match-van-de-maand-taart. Er blijft contact met zowel het bedrijf als Marco om, waar nodig, ondersteuning te bieden. Marco is nog steeds wat beduusd van de snelheid waarmee deze plaatsing tot stand is gekomen, maar enorm blij met de gezette stap. Hij gaat dagelijks met plezier, op zijn onlangs aangeschafte scooter, naar Hengelo en kan nu echt aan zijn toekomst werken”, aldus Anne Welling.

Marco krijgt de taart overhandigd uit handen van Chris te Stroet (Staja Constructie) en Maarten Wolvetang (Select4U).