Match van de maand: Jelle en Agrio

Logo Laborijn samen werkt
Zoeken

Match van de maand: Jelle en Agrio

Laborijn zet ondernemers die in de praktijk werk maken van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in het zonnetje  door iedere maand een geslaagde ‘match’ te trakteren op de ‘Match van de Maand-taart’. Deze maand kwam de taart terecht bij uitgeverij Agrio. Dit bedrijf maakte een succesvolle match met Jelle de Vries uit Gendringen.

Werkzoekenden die aan de zijlijn staan, hebben vaak een arbeidshandicap en hebben daarom een uitkering, zijn statushouder of 50-plussers met een uitkering. Ook Jelle de Vries (62) behoorde jarenlang tot deze groep. Want na jaren op zoek te zijn geweest naar werk, had hij de hoop op een betaalde baan opgegeven. “Ik had mijn dagen al gevuld met tal van klussen en oppaswerk en geloofde er niet meer in dat ik ooit nog aan betaald werk zou komen.” Laborijn zag potentieel in Jelle en via een intensief ‘maatwerk-traject’ is hij sinds 1 oktober 2017 aan de slag bij Agrio.

Boerennuchterheid
Agrio is een middelgrote uitgeverij met ruim zeventig medewerkers en biedt een toonaangevend, crossmediaal agrarisch portfolio aan boeren. Daarnaast staat Agrio midden in de maatschappij en staat het bedrijf te boek als ‘Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming’, waarbij boerennuchterheid de boventoon voert. Tamara Yapru, personeelsadviseur van Agrio geeft aan dat Agrio altijd op zoek is naar nieuw talent waarbij leeftijd een ondergeschikte rol speelt. “Het talent, de competenties en vaardigheden van Jelle sloten goed aan bij onze vacature van klusjesman/conciërge”, aldus Tamara Yapru.

Match van de Maand-taart
De motivatie van Agrio om werkzoekenden zoals Jelle een kans te geven, was voor Laborijn reden om Agrio en Jelle de Vries te trakteren op de ‘Match van de Maand-taart’. Jelle de Vries kan zijn geluk niet op. Re-integratieconsulent Anne Welling en accountmanager Diane Lupinu van Laborijn houden beiden contact met zowel Jelle als Agrio om de ‘match’ te begeleiden. “Dit is waarom ik dit werk doe”, zegt Anne Welling. Het is fantastisch om te zien hoe Jelle het geloof in eigen kunnen weer heeft omarmd. Via de app laat hij mij af en toe weten hoe het met hem gaat en het gaat goed.”
Jelle de Vries (2e van links) en Ben van Uhm, directeur/eigenaar van Agrio (3e van links) nemen de Match van de Maand-taart in ontvangst van re-integratieconsulent Anne Welling (links) en accountmanager Diane Lupinu (rechts) van Laborijn.

Twitter