Laborijn trakteert 'Match van de maand'

Laborijn trakteert 'Match van de maand'

Steeds meer werkgevers ondernemen met een maatschappelijk missie. Bijvoorbeeld door een werkplek te bieden aan mensen die al een tijdje aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staan; werkzoekenden, arbeidsgehandicapten, statushouders of 50-plussers met een uitkering. Laborijn neemt een actieve rol in als het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en wil ondernemers die hier werk van maken in het zonnetje zetten.

Veel aansprekende bedrijven in de West Achterhoek, het werkgebied van Laborijn, zijn inmiddels sociaal betrokken. Ze geven werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Maandelijks wordt een geslaagde 'match' tussen vraag en aanbod getrakteerd en belicht. De eerste 'Match van de Maand' is Westerveld & Nederlof.


Samenwerking
Sinds april 2017 is er een nauwe samenwerking tussen Westerveld & Nederlof en Laborijn. Westerveld & Nederlof wordt hierbij ondersteund door Werkbank Personeelsdiensten. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen via deze samenwerking een kans om (weer) aan het werk te gaan. De samenwerking heeft nu al geresulteerd in twee plaatsingen van statushouders, een stageplek voor een statushouder en een plaatsing van iemand uit het doelgroepregister. Reden voor wethouder Peter van de Wardt (gemeente Oude IJsselstreek) en Joris-Jan Janssen (accountmanager van Laborijn), om op 14 september de taart voor de 'Match van de Maand' aan directeur Mark Nederlof van Westerveld en Nederlof en Henry Massop van Werkbank Personeelsdiensten aan te bieden.

Westerveld & Nederlof
Westerveld & Nederlof bestaat al 75 jaar als dé expert op het gebied van houten- en kunststof kozijnen. Mens, Maatschappij en Milieu, of zoals Mark Nederlof zegt: "De drie M's staan centraal en vormen het fundament van ons bedrijf." Dat is ook de reden dat Westerveld & Nederlof en Werkbank Personeelsdiensten nauw samenwerken met Laborijn, om mensen die aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staan een kans te bieden om terug te keren. En met succes. De afgelopen periode heeft Westerveld & Nederlof via Werkbank Personeelsdiensten drie statushouders en een Wajong-kandidaat de mogelijkheid geboden om werkervaring op te doen met als resultaat dat Westerveld & Nederlof nu drie werknemers rijker is en de derde statushouder nog stage loopt.

Peter van de Wardt, wethouder van gemeente Oude IJsselstreek, ging dan ook graag, met taart en al, naar Westerveld & Nederlof om de eerste 'Match van de Maand' te feliciteren. "Het is fantastisch hoe Westerveld & Nederlof en Werkbank Personeelsdiensten maatschappelijk verantwoord ondernemen in de praktijk brengen door mensen die willen werken een kans te geven. Het is ongelooflijk belangrijk dat mensen weer meedoen."