Laborijn opent werkleercentrum in Aalten

Logo Laborijn samen werkt
Zoeken

Laborijn opent werkleercentrum in Aalten

Met het aansnijden van de taart werd dinsdag 10 januari de start van Laborijn in Aalten officieel bekrachtigd. Op de nieuwe locatie aan de Eerste Broekdijk 69 werken sinds begin januari ongeveer honderd Aaltenaren, die voorheen bij Hameland in Lichtenvoorde aan het werk waren.

Met de openingshandeling is ook de aansluiting van de gemeente Aalten bij Laborijn definitief geworden. Sinds de fusie van Laborijn in januari 2016 maakte de sociale dienst van Aalten al onderdeel uit van de nieuwe organisatie. Per 2017 heeft de gemeente Aalten ook de uitvoering van de Wet Sociale werkvoorziening ondergebracht bij Laborijn (zie ook berichtgeving op www.regio8.nl). Daarmee is Aalten volwaardig deelnemer geworden aan de Gemeenschappelijke Regeling van Laborijn. Naast Aalten zijn ook de gemeenten Doetinchem en Oude IJsselstreek volwaardige deelnemers.

Plek met kansen

“Op het Werkleercentrum in Aalten zijn wij om meerdere redenen trots. Onze SW-medewerkers werken weer in de gemeente waar zij ook wonen, op een plek waar zij alle kansen krijgen”, liet wethouder Henk Wiltink afgelopen dinsdag weten. “Ook zijn we er trots op dat aan de hele lange voorbereidingstijd een mooi einde is gekomen. Wij zochten een organisatie die alles op het gebied van werk en inkomen voor onze gemeente kon verzorgen, met Laborijn hebben we die organisatie gevonden. Wij hebben alle vertrouwen in een mooie gezamenlijke toekomst.”

Werk voorop

Ook Laborijn heeft vertrouwen in de toekomst. In de afgelopen weken is er hard gewerkt om het bedrijfspand in Aalten in gereedheid te brengen. “Het was even de mouwen opstropen en werken”, schetste Betty Talstra, algemeen directeur van Laborijn tijdens de opening. “Maar dat past bij Laborijn. Werk is ons uitgangspunt, waarbij we goed kijken waar de mogelijkheden van mensen liggen. Dus mensen die om welke reden dan ook bij ons komen, laten wij zo snel mogelijk weer aan het werk gaan. Het liefst bij een reguliere werkgever, maar onze Werkleercentra bieden ook mogelijkheden.”

Positief

In het Werkleercentrum in Aalten werken in eerste instantie de SW-medewerkers uit Aalten. Zodra zij ‘gesetteld’ zijn wordt bekeken wat er nog meer mogelijk is op de locatie, voor ook andere mensen die in aanraking komen met de Participatiewet. De eerste ervaringen zijn in elk geval positief. Betty Talstra: “De eerste order is al met succes afgerond.”

Foto; Medwerkers Laborijn in het leerwerkcentrum

Twitter